BOŽOVIĆ “Neće biti razdvajanja računa Čistoće i Deponije”

Radio Titograd

30.01.2024, 09:25h

2 min

Foto:RTCG

 

Vršilac dužnosti direktora Deponije Podgorica Aleksandar Božović kazao je da će građani i dalje plaćati jedan račun za čistoću i deponiju, te da neće doći do razdvajanja kasa ta dva preduzeća kao što se pominjalo ranije.

“Račun će ostati i dalje isti, jer u principu smo se složili da je u pitanju jedna usluga za građane i da prosto ne bi dolazilo do zabune čija je nadležnost Čistoća, a čija nadležnost Deponija, da prosto nemamo tu sumnje da je to jedna produžena odgovornost dva preduzeća”, kazao je Božović u emisiji “Mreža”.

Božović je naglasio da će to biti i dalje jedna usluga i da će građani plaćati jedan račun kao i do sada.

“Mi sad zavisimo od tog računa, jer Čistoća naplaćuje kompletan iznos od građana i po nekom ugovoru i dogovoru koji imamo, treba da nam prenesu polovinu sredstava naplaćenih za prethodni mjesec”, poručio je Božović.

Božović je gostujući u emisiji “Mreža” istakao da je Deponija Podgorica za razliku od Mislovog dola izuzetno kvalitetna i na ponos svih građana.

“Ja sam došao krajem oktobra. Ono što mogu da kažem jeste da Deponija za razliku od Mislovog dola izuzetno kvalitetna i na ponos svih građana Podgorice”, kazao je on.

Božović je naglasio da je u podgoričkoj Deponiji zatekao zapuštenu finansijsku situaciju i dugovanja.

“Imali smo malo zapuštenu finansijsku situaciju, neke neplaćene kredite iz 2022. godine u iznosu od 233.000 eura, španski kredit čuveni za Reciklažni centar, zatim dvije rate kredita iz aprila i septembra u iznosu oko 150.000 eura za tretman za procjedne vode. Tako da, pored domaćih dobavljača i svega ostalog što smo bili dužni u tom trenutku, to je iznosilo oko 870.000 eura”, kazao je Božović.

“Tako da nije bilo lako isplatiti sve to. Naravno, tu smo uz saradnju sa Glavnim gradom i Čistoćom nekako zaokružili finansijsku konstrukciju da završimo godinu, makar te zaostale rate kredita da platimo i sve što je neophodno. Zaposleni svi dobiju platu i sve što je neophodno”, dodao je Božović.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

Skip to content