Bošković: Očekujemo ubjedljivu pobjedu Đukanovića na predsjedničkim izborima

Radio Titograd

01.03.2023, 09:29h

2 min

Foto: gradski.me

Vjerujemo da je predsjednički kandidat i aktuelni predsjednik države Milo Đukanović čovjek sa najjačim političkim autoritetom, jedini koji zrači ozbiljnošću i svim onim što je potrebno za jednog državnika, kazao je poslanik DPS-a Predrag Bošković u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV. Dodao je da je Đukanoviću konkurencija toliko loša, da računaju na pobjedu u prvom krugu.

Predsjednički izbori će, kaže, odlučiti da li će Crna Gora ostati zaglavljena u rupi koju su iskopali pobjednici izbora 30. avgusta 2020.

Bošković je naveo da Đukanović danas kreće u izbornu kampanju sa promocijom u Petnjici, Beranama i Rožajama.

Kada je riječ o pobjednicima izbora 30. avgusta 2020, Bošković kaže da su oni u protekle dvije i po godine pokazalo da je kod njih sve moguće, dodajući da su zarad zadržavanja fotelja spremni na sve.

“To su pokazali i prošle godine kada su gazili Ustav i usvajali neustavne zakone. Kada Ustavni sud počne da funkcioniše, (Miodrag) Lekić neće biti mandatar, s obzirom da će zakon koji je usvojen u decembru biti poništen, a samim tim i njegovo ‘mandatarisanje’ će biti zapisano kao najveća sprdnja na političkoj sceni Crne Gore u njenoj istoriji”, ocijenio je Bošković.

Osvrnuo se na dojavu o bombi tokom sjednice podgoričkog odbora DPS-a, ocjenjujući da su “oni koji to rade ogrezli u kriminalu, pokušavajući da zaplaše građane”.

“Reakcija svih prisutnih dovoljno govori koliko su u tome uspjeli. Uspjeli su samo da nas ujedine i podignu našu energiju”, poručuje Bošković.

Za dvije i po godine, kaže, u potpunosti je uništen kompletan zdravstveni sistem.

“Neznanje ili loša namjera prema zdravstvenom sistemu Crne Gore će tek doći na naplatu”, dodaje Bošković.

Prema njegovim riječima, derogiranje zdravstvenog sistema će dovesti do toga da će doći do potpune blokade i da će se preći na privatno zdravstveno osiguranje.

Govoreći o deblokadi Ustavnog suda, Bošković kaže da se nada da će, rješavanjem predmeta koji su bili na čekanju, građani moći da ostvare svoja prava.

“Nevjerovatno je da smo došli u situaciju da u građanskoj državi, kakva je Crna Gora, parlamentarna većina želi da pravi nacionalne podjele i stvori novu Bosnu i Hercegovinu na Balkanu i time duži vremenski period blokira funckionisanje države”, navodi Bošković.

Podsjeća na ranija upozorenja da je glavni cilj da se Crna Gora predstavi kao nesposobna građanska država i da se taj model građanske države uništi, kako bi se Balkan što više dijelio po nacionalnom osnovu i udaljio od Evropske unije.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

28.03.2023. u 15:49h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 15:25h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 12:42h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 12:35h

Titogradske vijesti, top2

28.03.2023. u 12:32h

Skip to content