Borovinić-Bojović: Zdravlje države sam čuvala kao zdravlje svoje djece, raduje me što CG postaje svjesna da funkcije dođu i prođu

Radio Titograd

29.04.2022, 12:47h

2 min

– Kao što sam, od rođenja dvoje djece, Pavla i Filipa, bdila nad njima i vodila računa o njihovom zdravlju, tako sam postupala i sa svojim pacijentima od prvog dana kada sam obukla bijeli mantil, a onda isto tako nastavila da radim za dobrobit svih građana Crne Gore i sa pozicije ministarke zdravlja naše države- poručila je bivša ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović.

“S jedne strane, ponosna sam na rekordne rezultate u redovnom radu zdravstvenog sistema i uprkos vanrednim okolnostima, nezapamćenom obimu posla i opterećenju zbog COVID 19 pandemije. Radosna sam što smo u, takođe, rekordnom roku uspjeli da povećamo plate ljekarima i medicinskim sestrama do 40 odsto. Moje cijenjene kolege su to odavno zaslužile i ova zemlja im se još nije adekvatno odužila.

S druge strane, zahvalna sam građanima koji su jasno i glasno potvrdili da cijene i prepoznaju naš rad i to zajedno sa ocjenama relevantnih zdravstvenih međunarodnih institucija”, navela je Borovinić-Bojović i dodala:

“Ministarstvo zdravlja Crne Gore, a to potvrđuje vaše iskustvo, izdigli smo sa neuglednog 16. mjesta i dna tabele po ocjenama koje su dali građani 2019. godine, na današnju čelnu, prvu poziciju.

Istraživanje CEMI-ja i agencije Mina, a pod pokroviteljstvom ambasade SAD-a, pokazalo je da je najviše građana Crne Gore zadovoljno radom upravo Ministarstva zdravlja Crne Gore. Zato sam zahvalna i ja svima vama, bez izuzetka. Mi smo, kao zdravstveni radnici dobili još jednu i to specijalnu nagradu SZO za, kako su obrazložili, doprinos očuvanju zdravlja i života građana tokom COVID 19 pandemije.

Ponosna sam što sam, sa svim kolegama, predvodila Ministarstvo zdravlja Crna Gore u presudnoj, epohalnoj bici u cilju savladavanja koronavirusa”, navela je.

Kako kaže, ostvareni rezultati nijesu ničija pojedinačna zasluga već svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu.

“Svim saradnicima zahvaljujem na požrtvovanom radu. Nadam se, takođe, i da razumiju da sam bila obavezna da u dinamiku rada u Vladi unesem ljekarski ritam – mi radimo i u ponoć i u tri ujutru i vikendom i praznicima. Ako želimo najbolji zdravstveni sistem – moramo da budemo maksimalno požrtvovani. Ovdje nema mjesta ni politici ni podjelama po bilo kom osnovu. Relevantan je samo profesionalan i, još važnije, ljudski pristup svakom čovjeku.

Zahvalna sam i kolegama iz Ministarstva zdravlja koji su to razumjeli i koje sam posmatrala kao članove svoje porodice.

Uvaženom kolegi Šćekiću, naravno, dajem punu ljudsku i profesionalnu podršku u cilju jačanja zdravstvenog sistema Crne Gore.

Funkcije dođu i prođu, i raduje me, kao ljekara, što Crna Gora postaje toga svjesna. Ono što ostaje i što je najvažnije u životu jeste da ostanemo ljudi”, zaključila je Borovinić-Bojović.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:55h

Sport, Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:43h

Sport, Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:29h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 23:21h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 22:45h

Titogradske vijesti, top2

22.05.2022. u 22:19h

Skip to content