Borovinić Bojović u Beogradu: Buduća saradnja Crne Gore i Srbije biće najbliža moguća

Radio Titograd

17.05.2023, 15:47h

< 1 min

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović srela se danas u Beogradu sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Nikolom Selakovićem.

“U dužem i srdačnom razgovoru sagovornici su se složili da bliskost dvije države obavezuje na uspostavljanje intenzivne i sadržajne saradnje na svim nivoima i između svih institucija, naročito onih koje u svom djelokrugu rada imaju rješavanje socijalnih pitanja koji se tiču individualnih prava i interesa građana”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Ministar je čestitao predsjednici Skupštine na preuzimanju dužnosti i poručio da u okviru svojih nadležnosti stoji na raspolaganju za svu potrebnu podršku novom gradskom rukovodstvu Podgorice koje počinje svoj mandat.

Borovinić Bojović zahvalila je na srdačnoj dobrodošlici i izrazila uvjerenje da će buduća saradnja Podgorice i Beograda, kao i Crne Gore i Srbije biti najbliža moguća jer je to očekivanje građana obje države.

Sagovornici su se složili da će i saobraćajno povezivanje dvije države autoputevima i željeznicom, na čemu se radi, dodatno doprinijeti intenziviranju saradnja dvije države.

Borovinić Bojović razgovarala je u Beogradu i sa ministarkom zdravlja u Vladi Srbije prof. dr Danicom Grujičić.

“Na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, dvije ljekarke, obje sa iskustvom na poziciji ministarki zdravlja, razgovarale su o brojnim aktuelnim temama iz oblasti medicine i zdrvstvene zaštite. One su razmijenile svoja iskustva i znanja u vezi sa funkcionisanjem zdravstvenih sistema dvije države”, saopšteno je iz Pg biroa.

Tokom razgovora bilo je riječi i o savremenoj digitalnoj tehnoogiji u zdravstvu, funkcionisanju palijativne njege, o preventivi u medicini, kao i o najsavremenijim terapijskim protokolima.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content