Borovinić Bojović: Tridesetavgustovska većina nije se okupila u mržnji prema DPS-u, nego u ljubavi prema Crnoj Gori

Radio Titograd

25.06.2024, 13:52h

2 min

Drago mi je što u jučerašnjem saopštenju DPS-a, koje je više sati sastavljao pa potpisao kompletan Gradski odbor uz asistenciju vrha stranke, nije naveden bukvalno nijedan negativan argument o mom predsjedavanju Skupštinom Glavnog grada niti mom radu generalno, saopštila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada.

“Saopštenje DPS-a je ispražnjeno od argumentacije, a napunjeno je insinuacijama, uvredama i ljutnjom na mene. I moram kazati da to ne zamjeram. Moja ideja da se za potrebe DPS osnuje savjetovalište za odvikavanje od vlasti, građani su doživjeli kao dobar i duhovit predlog.

To je očigledno razjarilo DPS i zato su plasirali odgovor pisan ljutnjom, a ne logikom. U saopštenju ove stranke upitali su me da im navedem samo jednu opštinu u kojoj je DPS pokušavao da zadrži vlast poslije izbora. Eto, i DPS je uspio da nasmije građane. Ovo pitanje nije duhovito ali jeste smiješno. Posebno kad se ima u vidu da ga postavlja Gradski odbor Podgorice – grada u kojem je DPS mjesecima odugovlačio primopredaju vlasti po instrukcijama Mila Đukanovića”, navodi Borovinić Bojović.

To je, kako kaže, psihopatološki primjer pokušaja da se u foteljama, uprkos volji građana, ostane makar dan duže.

“Poštovani Gradski odbore DPS-a, nisam vam ja, dr Jelena Borovinić Bojović kriva što su vaši stariji funkcioneri mislili da će doživotno vladati ovog državom i raditi od njenih resursa šta im je volja. Nisam ja kriva što su vam stariji obećavali blistave karijere sa malo truda i mnogo novca i uživanja na račun građana. Jelena Borovinić Bojović je ljekarka, koja svoj poziv obavlja paralelno sa vršenjem funkcije predsjednice Skupštine. Dakle, svuda u službi građana.

Tridesetavgustovska većina nije se okupila u mržnji prema vama, nego u ljubavi prema Crnoj Gori, i pokušaju da Crnu Goru spasi od vašeg bezakonja i gramzivosti, od kojeg niste poštedjeli ni narod, ni državu, ni Crkvu. O našim rezultatima krajnju riječ imaće građani, dok se učincima sistema vaše vladavine danas bavi tužilaštvo, a reforme se sprovode uz snažnu podršku naših zapadnih partnera. Kada su u pitanju rejtinzi i popularnost, DPS ima dobar rejting ali na Skaj aplikaciji, ne i kod građana. I dok govorite o krvnim osvetama, radikalnim odgovorima, dok umjesto argumentacije birate insinuacije i uvrede, samo pokazujete da niste mrdnuli sa pozicija ekstremizma zbog kojih smo vas mi građani i građanke Crne Gore poslali u opoziciju. A mnoge od vas i u političku prošlost”, navodi Borovinić Bojović.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 12:11h

Titogradske vijesti, top2,

11:10h

Titogradske vijesti, top2

20.07.2024. u 09:28h

Skip to content