Bogdanović: Opasna provokacija Vlade, naručioci i izvršitelji će krivično odgovarati

Radio Titograd

17.10.2021, 13:56h

< 1 min

Foto: Pobjeda

Cetinjski katastar je u tajnosti i nezakonito proteklih dana prepisao prava svojine nad Cetinjskim manastirom na Srpsku pravoslavnu crkvu. Na taj način, ova Vlada je, “transparentno” kao i sve do sad, još jednom uradila sve kako bi isprovocirala i građane Cetinja i veliki dio građana Crne Gore, kazao je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović.

S obzirom na to da premijer živi u uvjerenju kako vodi “najtransparentniju vladu”, Bogdanović ga je upitao zašto je prepis imovine koja je bila vlasništvo svih građana Cetinja, a koju su vjekovima upravo gradili oni, obavljen tajno i ko je on da Cetinjankama i Cetinjanima otima imovinu?

– Da li je ovo to bavljenje ekonomijom, o kojem pogubljeni premijer očajnički govori kad god njegovi katastrofalni potezi izazovu reakcije građana? Da li je ovo nastavak pomirenja u koje nas uvodi Krivokapić sa ekspertima, a koje umalo petog septembra nije rezultiralo sukobom nezapamćenih razmjera? Da li je ovo najava nastavka policijskog terora nad građanima Cetinja i Crne Gore – pitao je Bogdanović.

On je najavio da će DPS podnijeti krivične prijave protiv odgovornih za, kako je rekao, krađu imovine i malverzacije koje su učinjene tokom ovog postupka.

– Odgovaraće vršilac dužnosti za ovo što je uradio, pa neka u postupku kaže ko mu je i iz kakvih namjera naredio da učini to što je učinio – poručio je Bogdanović.

On je rekao da je ovo samo posljednji u nizu poteza kojim se ova Vlada direktno suprotstavila Cetinju i njegovim građanima.

– Ako Krivokapićevim saradnicima i dijelu vladajuće većine do danas nije jasno da je on izgubljeni slučaj, iracionalan čovjek koji je duboko i nepovratno zagazio u opasni vjerski fundamentalizam – vjerujemo da danas više ni oni nemaju dilemu o tome – zaključio je Bogdanović.

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  • NAJNOVIJE
  • NAJČITANIJE

Titogradske vijesti, top2,

10:12h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 09:57h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 09:17h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 09:12h

Titogradske vijesti, top2

02.12.2021. u 08:50h

Titogradske vijesti, top1

02.12.2021. u 08:42h

Skip to content