Bogdanović: Neće biti poljuljana odlučnost naših ministara iz sektora bezbjednosti

Radio Titograd

23.03.2024, 09:06h

2 min

Prema posljednjem istraživanju CEDEM-a, Uprava policije je, uz Skupštinu Crne Gore, jedina institucija koja bilježi rast povjerenja građana, saopštio je Boris Bogdanović, generalni sektretar i šef Kluba poslanika Demokrata.

“Istraživanja javnog mnjenja, uz rezultate koje je Uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova postiglo od izbora Danila Šaranovića na njegovom čelu, najbolje svjedoče tvrdnji da je haos isključivo u organizovanim kriminalnim grupama, a ne u bezbjednosnom sektoru kako to žele predstaviti pojedini politički subjekti, koji su očigledno pogođeni aktivnostima bezbjednosnog sektora na suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije.

Građani Crne Gore su očigledno prepoznali manipulaciju onih organizacija, pojedinaca i političara koji pokušavaju kompromitovati bezbjednosni sektor kako bi ili sakrili sopstvena nepočinstva ili ti velom zaborava prekrili najveće državne i bezbjednosne skandale za vrijeme njihovog vršenja vlasti”, ističe Bogdanović.

Očigledno je, kako nadalje navodi, pojedine teško pogodila činjenica da je za samo 100 dana zaplijenjeno preko 600.000 paklica cigareta, preko pola tone droge, te podnijeto preko 1000 krivičnih prijava od strane Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije.

Mnogima je, ddoaje Bogdanović, teško pao podatak da je 89% rasvijetljeno registrovanih teških KD protiv života i tijela, 74% rasvijetljeno krivičnih djela po nepoznatom učiniocu, da je u Rožajama razbijena mreža krijumčara cigareta, gdje je procesuirano 17 lica od kojih je 1 policijski službenik, da je uhapšen bivši direktor Uprave policije, na desetine policijskih službenika i razbijena velika Grand švercerska VIP loža, kao i barski šef organizovane kriminalne grupe kojeg 30 godina niko nije smio ni pogledati.

“Nakon ovakvih aktivnosti nastala je ogromna buka i panika, kao i pojačana aktivnost od strane pojednih visoko pozicioniranih funkcionera političkih subjekata koji su po lokalima i kafićima regrutovali policijske službenike i obećavali im mjesto direktora Uprave policije. Međutim, dužni smo istaći da takve taktike neće poljuljati odlučnost naših ministara iz sektora bezbjednosti, niti nas odvratiti od naše obaveze da štitimo pravdu i sigurnost svakog građanina Crne Gore”, kaže Bogdanović.

Kritički osvrt je, poručuje, dobrodošao i neophodan, ali mora biti zasnovan na činjenicama i ponuđen sa ciljem unaprjeđenja, a ne destrukcije i opstrukcije u borbi protiv korupcije na visokom nivou i izvršilaca teških krivičnih djela.

“Upravo ovi rezultati i rast povjerenja građana u Upravu policije u jeku reformi i smjena u bezbjednosnom sektoru, koje je inicirao Šaranović su bili signal za odstrel, kako bi se pokušalo obezbijediti da ponovo neka lica budu zaštićena i privilegovana.

Zato jasno i glasno poručujemo svima, posebno onima u kriminalnim krugovima i njihovim izvođačima radova: vaši pokušaji da destabilizujete naše društvo i zaštitite svoje privilegije neće uspjeti”, navodi poslanik Demokrata.

Naša misija je jasna, naš cilj nepromjenljiv – da gradimo društvo u kojem pravda prevladava, a sigurnost svakog pojedinca je garantovana, zaključuje Bogdanović.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content