Bjeković: Obišli smo Katnića i Vujadinovića i uputili reagovanje povodom štrajka glađu

Radio Titograd

03.05.2024, 11:18h

< 1 min

Foto:RTCG

 

Zaštitnik ljduskih prava i sloboda Siniša Bjeković je za portal Standard rekao da je institucija Ombusmana reagovala u odnosu na štrajk glađu dva pritvorenika u UIKS-u, bivšeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i Ljuba Vujadinovića.

“Za sada vam mogu samo reći da smo obišli Katnića i Vujadinovića u UIKS-u i da smo reagovali u skladu sa ovlašćenjima institucije koju predstavljam”, rekao je kratko Bjeković

O sadržaju reagovanju nije mogao da govori, kao ni o utiscima i infomacijama koje su dobili prilikom posjete pritvorenicima koji štrajkuju glađu.

Katnić je u utorak 30. aprila odbio da prima terapiju za liječenje plućne embolije i hranu iz protesta što je specijalni tužilac Miloš Šoškić u više navrata prekršio zakon i njegova prava u postupku. Njegovo zdravlje je ugroženo, a nakon interevencije u Urgentnom centru nastavio je da prima terapiju i vodu ali ne i hranu.

I pritvorenik Ljubo Vujadinović odbija da uzima hranu, protestujući na taj način zbog odugovlačenja sudskog postupka za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, u kome je on jedan od okrivljenih.

Njegovo zdravstveno stanje zabrinjavajuće je nakon više od mjesec i po štrajka glađu.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content