Biciklističke patrole Službe komunalne policije na terenu

Radio Titograd

05.06.2024, 12:52h

< 1 min

Foto Glavni grad Podgorica

 

U cilju podizanja komunalne discipline u Glavnom gradu, od juče do kraja novembra, odnosno u periodu dok to vremenski uslovi dozvoljavaju, dio redovnih radnih aktivnosti Službe komunalne policije Glavnog grada će biti i rad u “biciklističkim patrolama”.

Rad „biciklističkih patrola“, kako je saopšteno iz gradske uprave, će u bitnom uticati na podizanje komunalne discipline u oblastima komunalnog reda gdje je zakonski propisana nadležnost za postupanje Službe komunalne policije, kroz kontinuirano prisustvo komunalih policajaca.

“Operativnost “biciklističkih patrola” na održavanju komunalne discipline se ogleda kroz kontinuirano prisustvo komunalnih policajaca na svim lokacijama u Podgorici, kao i lokacijama van gradskog jezgra: Stari aerodrom, Zagorič, Masline, Zabjelo, Konik…”, kazali su iz Glavnog grada.

Analizom rada na terenu konstatovano je da je najčešće kršenje komunalnog reda u oblastima zaštite zelenih i drugih javnih površina od nepropisnog parkiranja vozila, prodaja van mjesta predviđenog za tu namjenu – vanpijačna prodaja, deponovanje komunalnog otpada na javnim površinama, devastacija parkovskog mobilijara i sl.

“U navedenim oblastima, u kojima počinioci prekršajne radnje samim prepoznavanjem službenog vozila Službe komunalne policije, napuste lice mjesta, onemogućena je efikasna primjena ovlašćenja od strane komunalnog policajca. Upravo sa aspekta efikasnog obavljanja radnih zadataka rad komunalnih policajaca u ”biciklističkim patrolama” povećava stepen komunalne discipline i umanjuje rizike od prekršaja, iz razloga što su komunalni policajci mobilniji i prisutniji u svim djelovima grada i nijesu ograničeni saobraćajnim gužvama”, pojasnili su iz gradske uprave.

Trenutno su, kažu,  aktivne dvije biciklističke patrole i taj broj će se povećavati, shodno potrebama na terenu do šest biciklističkih patrola, koje će u početku biti raspoređene po rejonima.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 19:18h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 16:16h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Skip to content