Berane: Optužen da je pijan autom vukao sugrađanina skoro 900 metara

Radio Titograd

25.10.2023, 12:23h

< 1 min

Foto:Radiotitograd.me

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva podignutu protiv okrivljenog S.B. iz tog grada zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Prema navodima optužnice, Beranac je 25.maja ove godine, oko 3,10 časova, na regionalnom putu Andrijevica-Berane u mjestu Novo Naselje, upravljući vozilom Audi A3 u smjeru Berana, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo ljudi.

“On je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola pri koncentraciji od 1,48 g/kg i započeo kretanje vozila, a da se prethodno nije uvjerio da su svi putnici bezbjedno izašli iz istog, usled čega je oštećeni V.I., prilikom izlaska iz zaustavljenog vozila sa zadnjeg sjedišta na jedina desna vrata u raskoraku zapeo lijevom nogom za sigurnosni pojas, tako da je sigurnosnim pojasem ostao vezan za vozilo, zbog čega je pokretanjem vozila i daljim kretanjem naprijed vukao oštećenog oko 888,15 m, kojom prilikom je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede u vidu razderine u obje polovine sjedalnog predjela i lijeve podlaktice i oguljotine u predjelu leđa, dlanova obje šake, lijeve potkoljenice i lijevog lakta”, navodi se u optužnici.

S.Đukanović

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content