Beograd: Poslaniku upućene prijetnje jer je prekrečio mural Ratka Mladića

Radio Titograd

17.05.2023, 18:24h

< 1 min

Izvor: Screenshot

Poslanik stranke Zajedno u Skupštini Srbije, Đorđe Miketić, dobio je prijetnje na društvenim mrežama, a protiv njega je ispisan i prijeteći grafit, pošto je u Beogradu prefarbao mural sa likom nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

“Riječ je o slici osuđenog ratnog zločinca koji su od građana združeno branile Vulinova (nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar) policija i organizovane kriminalne bande, i za koji je još prije dvije godine Opština Vračar izdala rješenje da se prekreči, što nikada nije učinjeno”, navodi se u saopštenju stranke Zajedno.

Ocijenili su da danas, kada je gradonačelnik Aleksandar Šapić, “Beograd doživljava još otvorenije veličanje ratnih zločinaca kojima se dijele funkcije, a građanima prijetnje smrću”.

“Miketićev gest je izraz građanske odgovornosti i najava konačnog uklanjanja mnogih tragova ratnohuškačkog zagađenja, mafijaškog otpada i sprege države i organizovanog kriminala. Stranka Zajedno pruža punu podršku našem Đorđu Miketiću”, stoji u saopštenju.

Tokom prethodne godine mural Ratku Mladiću više puta je prekrečen, ali i očišćen, dok su ga u jednom periodu čuvale osobe sa prekrivenim licima i crnim kapuljačama.

Mladića je Međunarodni sud u Hagu osudio na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovječnosti tokom rata u Bosni i Hercegovini devedesetih godina.

Izvor.N1

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content