Belgorod pretrpio jedan od najtežih udara od početka rata; Nastavljaju se žestoke borbe u Harkovu i Donjecku

Radio Titograd

13.05.2024, 07:41h

2 min

Foto:Guliver

 

Petnaest osoba je poginulo, a 20 povrijeđeno kada se dio stambenog bloka u Belgorodu srušio nakon što su ga udarili fragmenti oborenog projektila iz sovjetskog doba. Snažni ruski udari na Harkovsku obast, ulične borbe u Volčansku. Sergeja Šojgua mijenja ekonomista, dosadašnji ministar odbrane postaje sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije.

Broj žrtava napada na Belgorod povećan na 15

Broj poginulih u napadu ukrajinskih snaga na Belgorod, na granici s Ukrajinom, povećao se na 15, povrijeđeno je 20 ljudi, a 17 je spaseno ispod ruševina ulaza višespratnice koji se urušio, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.

Akcija potrage i spasavanja je završena, prenosi Izvestija.

Belgorod je juče bio na meti masovnog ukrajinskog granatiranja, a u gradu je nekoliko puta izdavano upozorenje na vazdušnu opasnost.

Napad na Belgorod

Jedan od najsmrtonosnijih napada na Belgorod od početka rata odnio je 15 života. Još 20 osoba je povrijeđeno kada se dio ruskog stambenog bloka srušio nakon što su ga udarili fragmenti oborenog projektila iz sovjetskog doba, kojeg su lansirale ukrajinske snage, saopštili su ruski zvaničnici.

Ukrajina je pokrenula, kako su ruski zvaničnici rekli, masivan raketni napad sa balističkim projektilima “točka” i višestrukim raketnim sistemima “adler” i RM-70 vampir (MLRS). Najmanje deset spratova zgrade se urušilo.

Ofanziva Rusije na oblast Harkova se ubrzano odvija, u Volčansku su počele ulične borbe.

Prema riječima komandanta jedne od jedinica Oružanih snaga Ukrajine Denisa Jaroslavskog, situacija u Volčansku je teška, grad je na ivici da bude opkoljen.

Jaroslavski je dodao da ukrajinske oružane snage gube ljude i teritorije.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da se vode borbe u nizu sela Harkovske oblasti.

Zelenski je, govoreći u svom večernjem video-obraćanju, spomenuo žestoke borbe u raznim djelovima Donjecke oblasti na jugoistoku.

Ruski predsjednik Vladimir Putin predložio je Andreja Belousova za novog ministra odbrane. Belousov je bivši potpredsjednik vlade specijalizovan za ekonomiju, saopšteno je iz Kremlja. Sergej Šojgu postaje sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:57h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 20:40h

Magazin, Titogradske vijesti, top1

28.05.2024. u 20:02h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 17:45h

Skip to content