Bećirović: Podrška Đukanoviću dokaz da se SD vodi državno odgovornim a ne uskopartijskim pristupom

Radio Titograd

26.02.2023, 13:41h

2 min

Foto:SD

Socijaldemokrate Crne Gore su jučerašnjom odlukom Glavnog odbora da podrži kandidaturu Mila Đukanovića za predsjednika države, kandidata građanske i evropske opozicije koji ima najveću šansu za pobjedu na izborima, još jednom pokazale da se uvijek vode državno odgovornim a ne uskopartijskim sebičnim pristupom, poručio je član predsjedništva Socijaldemokrata Nermin Bećirović.

,,Kako smo i najavljivali, našu podršku dobio je opozicioni kandidat za kojeg smatramo da ima najveće šanse da pobijedi u ovoj izbornoj trci. Mišljenja smo da je to u akutelnoj društvo-političkoj krizi jedno ispravno rješnje zbog čega smo pozivali i druge poltičke subjekte iz opozicije da učine isto” poručio je on.

Bećirović ističe da su Socijaldemokrate vodeći se državno odgovornom politikom stavili interes Crne Gore i njenih građana na prvo mjesto. ,,I ovoga puta stavili smo interes države i njenih građana na prvo mjesto, baš kao što smo to učinili 2016, 2018, 2020. godine i onda kada smo donijeli odluku da nećemo podržati Vladu Dritana Abazovića, uprkos tome što su su nam se nuđene brojne funkcije u Vladi. Mi smo, kao uvijek do sada dosljedno i državno odgovorno ostali van projekta za koji smo na samom početku ustvrdili da će biti samo jedan u nizu štetnih projekata po Crnu Goru.”

“Biti dosljedan, odgovoran i iskren u stavovima, danas nije uvijek politički isplativo, ali naš cilj je slobodna, nezavisna, ekonomski razvijena, međunarodno priznata i uvažena Crna Gora, koja je dio evropskog društva i tog sistema vrijednosti sa jednakim pravima za sve njene građane” poručuje Bećirović.

“Ovakav potez je bio jedini logičan, dosljedan i državno odgovoran. Nismo željeli da otvaramo prostor za pobjedu onima koji organizovano, uporno i u kontinuitetu rade na štetu Crne Gore, neki od njih otvoreno, a neki na politički perfidan način, kako bi se dopali širokim masama i kako bi na taj način do kraja sproveli svoju dobro planiranu i organizovanu agendu urušavanja Crne Gore i njenih temeljnih vrijednosti” zaključio je Bećirović.

 

Autor:Radiotitograd.me

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top1

31.03.2023. u 19:19h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 16:08h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 15:36h

Titogradske vijesti, top1

31.03.2023. u 15:21h

Skip to content