Bečić – Vag: Naš fokus su jake institucije koje su otporne na sve

Radio Titograd

07.11.2023, 09:56h

< 1 min

Foto: Vlada CG

 

Naš fokus su jake institucije koje su otporne na sve izazove, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić u toku današnjeg susreta  sa šeficom OEBS-a Dominik Vag.

„Jasno stojimo uz odlučnost da ovi ciljevi moraju biti ispunjeni, ne odstupajući ni korak od tog puta. Preuzimam širok spektar odgovornosti i izražavam svoju i spremnost svog tima i svojih resornih ministara da doprinesemo neophodnim reformama”, izjavio je, potcrtavajući vitalnost bezbjednosnog sektora za budućnost naše zemlje.

Iz Bečićevog kabineta navode da ambasadorka Vag je potvrdila izuzetan značaj borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i u tom nastojanju uvjerila u podršku Misije jačanju odgovornosti i nezavisnosti institucija u sektoru bezbjednosti, kao i istraga.

Dodaje se da je istakla i važan zadatak koji predstoji – deblokadu pravosuđa, kao put koji vodi ka napretku i pravičnosti.

Navodi se da Bečić se osvrnuo i na proces popisa, ističući tri inovacije koje će unaprediti ovaj statistički postupak: inkluziju predstavnika opozicije, razmatranje i usvajanje zahtjeva nacionalnih manjina, i razvoj specijalizovanog softvera za provjeru pravilnosti sprovedenog popisa, čime se, kaže, “potvrđuje naša posvećenost transparentnosti i demokratiji”.

Govoreći o unaprjeđenju interne kontrole u bezbjednosnim strukturama, Bečić je kazao da moramo ojačati organizacione jedinice koje se bave praćenjem životnog stila i imovine policijskih službenika te istakao da je zatražio od ministra unutrašnjih poslova hitno donošenje novog Pravilnika, te obezbjeđivanje svih tehničkih i softverskih uslova za sveobuhvatne provjere imovine i životnog stila svakog službenika Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Završavajući sastanak, Vag je pohvalila politički dijalog i konstruktivan pristup svih članova vlade, koji su neophodni za političku stabilnost i pomirenje, zaključuju iz kabineta.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

19:55h

Titogradske vijesti, top2

03.12.2023. u 18:31h

Titogradske vijesti, top1

03.12.2023. u 18:02h

Skip to content