Bečić: Uz brojne investicije Beranci će sve manje napuštati rodnu grudu

Radio Titograd

20.07.2022, 15:12h

< 1 min

Lider Demokrata Aleksa Bečić čestitao je Dan opštine Berane, koji se obilježava 21. jula.

– Želja za slobodom, svojstvena cijeloj Crnoj Gori, iskazana i na taj 21. jul 1941. godine, što je uslijedilo vrlo brzo nakon početka Ustanka u Crnoj Gori, nije se mogla ukrotiti ni u tada beranskom srezu. Ta želja za slobodom u beranskim građanima i danas je živa i uvijek su je pokazivali, kao po pravilu, kad je bilo najteže. Sa okupacijom se nijesu mirili, kao što se nijesu mirili ni sa antidemokratijom.Ravnomjernog regionalnog razvoja Crne Gore, pri čemu se akcenat stavlja na razvoj sjevera, nema bez razvijenih Berana. Velika opština sa velikim potencijalima, koji su svojevremeno u značajnoj mjeri znali da se stave u pogon na zadovoljstvo svih, mora doživjeti snažniji zamah u valorizaciji prirodnih resursa, što će značiti dodatan podsticaj za izgradnju infrastrukturnih i obezbjeđivanje drugih sadržaja za život i rad u Beranama. Sve to, uz očekivan porast broja investicija, učiniće da se sve manje Beranki i Beranaca odlučuje da napusti rodnu grudu- poručio je on.

Prema njegovim riječima, međuvjerski i međuetnički sklad i suživot, koji se i u Beranama decenijama i vijekovima izgrađivao, najbolja je potvrda antifašističke vertikale koja je u beranskom kraju duboko ukorijenjena.

– Na kraju krajeva, nekadašnje ime Ivangrad nije ništa drugo do afirmacija 21. jula. U uvjerenju da će političke promjene, koje su početkom ove godine stigle i do Berana, biti na zadovoljstvo svih građanki i građana grada pod Jasikovcem, te da ću naredni 21. jul čestitati u boljoj socio-ekonomskoj situaciji i da će naš brži put u EU biti od osjetne koristi lokalnim samoupravama, još jednom svim Berankama i Berancima čestitam Dan opštine- zaključio je Bečić.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

27.09.2022. u 19:56h

Titogradske vijesti, top2

27.09.2022. u 19:52h

Titogradske vijesti, top2

27.09.2022. u 19:50h

Titogradske vijesti, top2

27.09.2022. u 19:16h

Skip to content