Bečić sa Skinasom: Fokus je jedan – dobijanje IBAR-a i članstvo u EU do 2028.

Radio Titograd

10.04.2024, 11:09h

2 min

Foto:Gov.me

 

Naš fokus je jedan. Naša perspektiva je jasna. Ona je dobijanje IBAR-a, nakon toga ubrzano zatvaranje poglavlja, jer želimo da 2028. godine Crna Gora bude 28. članica Evropske unije. To je odlično za naše građane, motivirajuće za sve zemlje kandidate, a strateški veoma snažna poruka same Evropske unije, poručio je zamjenik premijera Aleksa Bečić na sastanku sa potpredsjednikom Evropske komisije Margaritisom Skinasom u Briselu.

Ističući postignute rezultate nove vlasti i analizirajući dosadašnji stepen realizacije privremenih mjerila za poglavlja za 23 i 14, Bečić je kazao da su svi kapaciteti usmjerili ka dobijanju IBAR-a u junu ove godine.

 

On je dodao da su u prethodnom petomjesečnom periodu riješena goruća pitanja koja se godinama nijesu mogla riješiti i da nas je to dovelo do povratka funkcionalnosti ključnih institucija.

Sastanku je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović koji je kazao da Crna Gora može biti ponosna na postignute rezultate.

– Mi smo prva i jedina zemlja koja je ratifikovala sve sporazume iz Berlinskog procesa. Bilježimo i po ocjenama međunarodnih partnera impresivne rezultate na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, koji su rezultat odlične saradnje bezbjednosnog sektora, SDT-a i EUROPOLA“  istakao je Šaranović.

On je dodao da je ono u čemu smo naročito odlučni jeste akcija čišćenja institucija od bilo kakvog oblika organizovanog kriminala i korupcije, čemu svjedoče brojna procesuirnja i hapšenja službenika i funkcionera.

Skinas je poručio Bečiću i Šaranoviću da je njihova uloga velika s obzirom na dužnosti koje su preuzeli.

– Najbitnije je da se stvari kreću naprijed, a ono što me posebno raduje jesto što vidim da vi niste samo mlada generacija lidera već ste ona generacija reformatora koja vjeruje u sve što radi. Momentum je takav da su ljudi na pozicijama pravi, da je politika prava i da jedino što je još važno, a što pokazujete na svakom koraku, jeste rad – rekao je Skinas.

 

 

Izvor:Pobjeda

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content