Bečić o neuručivanju Izvještaja EK Mandiću: To je pitanje za njih, svi znamo šta nam ukazuju iz EU

Radio Titograd

17.11.2023, 13:58h

2 min

Nakon učestvovanja na konferenciji CDT “Da li će nova Vlada sprovoditi bolju politiku otvorenosti”, potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić odgovarao je na pitanja novinara, a prvo je komentarisao uvođenje sankcija biznismenima Miodragu Daki Davidoviću i Branu Mićunoviću.

“Smatram da nadležni državni organi treba mnogo da rade, a manje da se priča posebno u dijelu onoga što je pomaganje daljoj efikasnoj borbi. Mi smo tek krenuli sa radom, imamo veliko nasljeđe, kao i dvije velike OKG. Proces izgradnje jakih institucija nije lak, ali je počeo. Ovakav potez Stejt departmenta ne iznenađuje”, odgovorio je Bečić.

Govoreći o lažnoj diplomi Miljani Pavličić, pomoćnici direktora IJZCG, Bečić podržava inicijativu provjere.

“Vidite da nema bilo kakve selektivnosti, nadležni organi ne gledaju kako se ko zove. Neka mirno ne spava bilo ko ko je bilo što nezakonito učinio u državi, sa Crnom Gorom se niko nikada neće igrati”, ističe Bečić, osvrćući se i na jutrošnju informaciju o pretresu stana inspektorke Kandić Perović.

O popisu i činjenici da Demokratska partija socijalista i dalje problematizuje datum održavanja, Bečić objašnjava da je odluka na svakom činiocu.

“Suština, fokus i zahtjevi su bili u odnosu na kontrolu samog popisa. Danas imamo činjenicu da je Vlada spremna da obezbijedi najveću kontrolu popisa. Sve što je usaglašeno, možemo realizovati. Spremni smo čak i da popis ne traje do 15. decembra, već i do kraja mjeseca. Ne vidim nijedan razlog, osim ako se ovo doživljava kao političko pitanje, a to zaista ne želimo”, kaže on.

Na pitanje Antene M da prokomentariše činjenicu da Izvještaj Evropske komisije nije uručen šefu parlamenta Andriji Mandiću, kao što je to bilo učinjeno za vrijeme mandata Alekse Bečića, tadašnji predsjednik Skupštine odgovara da nema komentar.

“To je pitanje za one institucije koje uručuju izvještaj, ja ne bih komentarisao. Izvještaj je dostupan svima, znamo šta kaže i što treba da uradimo u narednom periodu”, rekao je Bečić.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 09:18h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 08:37h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 08:35h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 08:30h

Titogradske vijesti, top2

04.12.2023. u 07:15h

Skip to content