Bečić: Nastavićemo da štitimo slobodu medija

Radio Titograd

03.05.2024, 11:27h

< 1 min

Foto:Vlada CG

 

Posao novinara mora biti vođen isključivo principima istine i društvene odgovornosti, kazao je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i poručio da će nastaviti da štite slobodu medija i stvaraju okruženje u kojem će novinari moći slobodno i bezbjedno da obavljaju djelatnost.

Bečić je svim novinarima u Crnoj Gori čestitao 3. maj – Svjetski dan slobode medija.

Prema njegovim riječima, sloboda medija predstavlja jedan od kamena temeljaca demokratije, koji promoviše slobodu misli i izražavanja.

„Iz tog razloga posao novinara mora biti vođen isključivo principima istine i društvene odgovornosti, a ni u kom slučaju ne smije biti plod političke manipulacije koja za posljedicu ima dezinformisanje građana“, naveo je Bečić.

On je kazao da je ubistvo Duška Jovanovića, koji je svoju slobodu i profesionalnu hrabrost da javno ističe najteže društvene devijacije platio smrću koja je i do danas ostala nerasvijetljena, najdrastičniji primjer ataka na novinarsku i medijsku slobodu.

„Svjedočili smo i nemalom broju prijetnji, prebijanja, uništavanja imovine medijskih kuća i napada na novinare“, rekao je Bečić.

To, kako je naglasio, takođe predstavlja napad na same temelje slobode izražavanja i demokratske vrijednosti crnogorskog društva.

„Stoga se obavezujemo da ćemo nastaviti da štitimo slobodu medija i stvaramo okruženje u kojem će novinari moći slobodno i bezbjedno da obavljaju svoju djelatnost“, poručio je Bečić.

Kako je dodao, usvajanje zakona koji promovišu medijske slobode u skladu sa najboljim praksama Evropske unije, jedan je od ključnih koraka na tom putu.

„Uvjeren da je pred nama doba pozitivnih promjena na polju slobode medija i osvajanja demokratskih vrijednosti, još jednom zahvaljujem svim novinarkama i novinarima na doprinosu izgradnji transparentnijeg društva i čestitam im Međunarodni dan slobode medija“, naveo je Bečić.

 

 

Izvor:MINA

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 21:57h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 20:40h

Titogradske vijesti, top1

28.05.2024. u 19:27h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 17:45h

Skip to content