Bečić: Kada smo složni i kada interes Crne Gore stavimo na prvo mjesto, svi ciljevi su dostižni

Radio Titograd

08.06.2024, 11:39h

< 1 min

– Veliki trenutak za Crnu Goru. Gotovo jednoglasno usvojeni svi zakoni i time ispunjeni svi uslovi neophodni za dobijanje IBAR-a, navodi u saopštenju Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove.

“Sedam mjeseci našeg zajedničkog izuzetno predanog rada na deblokladi i dinamiziranju evropskog puta Crne Gore dobilo finalni pečat.

I kao potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, ali i nekadašnji predsjednik Skupštine, ponosan na nivo odgovornosti svih političkih aktera. Pokazujemo da kada smo složni i kada interes Crne Gore stavimo na prvo mjesto, svi ciljevi su dostižni.

Očekujemo dobijanje IBAR-a do kraja mjeseca, a nakon toga nastavljamo istim tempom, jer zatvaranje više poglavlja do kraja godine cilj je kom smo snažno usmjereni”, navodi Bečić.

Kako kaže, prilikom rada prethodnih mjeseci na zatvaranju privremenih mjerila i kontinuiranoj diplomatskoj akciji, odnosno radu na dobijanju IBAR-a, dominantno je bio usmjeren na zajednički rad sa koleginicama Vujović i Gorčević, i kolegama Ivanovićem i Šaranovićem, kao i njihovim vrijednim timovima, te ovom prilikom izražava zadovoljstvo i zahvalanost zbog partnerskog, timskog, marljivog i odgovornog pristupa koji je rezultirao uspjehom.

“Zahvalnost i Delegaciji EU na čelu sa ambasadorkom Popom, našoj Misiji u Briselu, kao i brojnim zvaničnicima briselskih institucija i njihovim timovima koji su pokazali prijateljski i partnerski pristup, odnosno iskrenu želju i posvećenost da Crna Gora realizuje planirano.

Nastavljamo timski, odlučno i posvećeno. Nema stajanja dok ne vidimo Crnu Goru kao 28. članicu Evropske unije!”, zaključuje Bečić.

Podijeli na:

Extra +, Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 16:17h

Titogradske vijesti, top2

13.06.2024. u 15:48h

Skip to content