Bečić i Šaranović u zvaničnoj posjeti Briselu, dobijane IBAR-a državni cilj

Radio Titograd

07.04.2024, 17:37h

2 min

Potpredsjednik vlade Aleksa bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, boraviće u zvaničnoj posjeti Briselu od 7. do 10. aprila. Dio delegacije biće i Jovana Ostojić, državna sekretarka i šefica Radne grupe za poglavlje 24 saopšteno je iz Bečićevog tima.

Tokom radne posjete Briselu, Bečić i Šaranović će se sastati sa visokim zvaničnicima Evropske komisije među kojima je Ilva Johanson, komesarka za migracije i unutrašnje poslove, Vera Jurova, potpredsjednica Evropske komisije za vrijednosti i transparentnost, kao i Margitis Skinas, potpredsjednik Evropske komisije za promociju evropskog načina života.

Zvanična posjeta je pirilika da se podsjeti na rezultate postignute na polju deblokade institucija i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u proteklih pet mjeseci, što je bio preduslov dinamiziranja našeg evropskog puta, ali i da se napravi konkretan presjek stanja vezano za ispunjenost privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24. Analiza i potvrda realizacije učinjenog, odnosno ispunjenosti velikog broja mjerila i operativnih zaključaka, ali i jasna agenda koraka i rezultata koji nas očekuju u narednim nedeljama, put su ka izvjesnom dobijanju IBAR-a u junu, navodi se u saopštenju.

Aktivnosti zamjenika premijera Bečića i ministra Šaranovića, kao i Vlade u cjelini, na svakom koraku su maksimalno usmjerene ka glavnom državnom cilju, a to je dobijanje IBAR-a, što je ključna pretpostavka da već u ovoj godini krenemo sa dinamičnim zatavranjem pregovaračkih poglavlja. Tom cilju je podređena i nastupajuća posjeta Briselu čelnika bezbjednosnog sektora, a svakako da veliki zamajac ubrzanju našeg evropskog puta i pozitivnoj slici koju šaljemo ka Briselu daju gotovo svakodnevne, kontinuirane akcije procesurianja, hapšenja, zapljena, rasvjetljavanja krivičnih djela, privođenja pravdi bjegunaca od pravde, čišćenja državnih struktura od kriminala i korupcije, koje pokazuju volju, odlučnost i odličnu saradnju bezbjednosnog sektora i nadležnih tužilaštava sa ciljem izgradnje zemlje vladavine prava i jakih institucija, što je put ka sigurnoj tituli prve naredne članice EU, zaključuju u saopštenju iz Kabineta potpredsjednika vlade Alekse Bečića.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content