Bečić i Šaranović u sjedištu EUROPOL-a

Radio Titograd

15.04.2024, 09:16h

< 1 min

Foto: Vlada Crne Gore

 

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović boraviće sjutra u zvaničnoj posjeti Hagu, sjedištu EUROPOL-a, saopšteno je iz kabineta Bečića.

“Cijeneći važnost dalje evropske integracije Crne Gore, segment koji ne smijemo zanemariti, jeste unaprijeđenje regionalne i međunarodne policijske saradnje jer je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na vrhu liste prioriteta. Zato će sastanak sa Ketrin De Bol, direktoricom EUROPOL-a biti odlična prilika za nastavak usklađivanja normativnog i institucionalnog okvira sa standardima EU, te i prilika za inteziviranje učešća crnogorske policije u međunarodnim aktivnostima”, navodi se u saopštenju.

Napominje se da svjesni da borba protiv organizovanog kriminala i njegove transnacionalne komponente zahtijeva zajedničko djelovanje na međunarodnom planu, u kojem Europol ima posebno mjesto, crnogorska policija je posebno usmjerena na saradnju sa EUROPOL-om i korišćenje pogodnosti i alata koji su nam na raspolaganju.

“Sastanak će biti prilika da sagovornici razmijene mišljenja i o unaprijeđenju strateške i operativne saradnje u 2024-2025, sa posebnim fokusom na jaču ekspertsku podršku Crnoj Gori u oblasti interoperabilnosti informacionih sistema UP/MUP i novih tehnologija”, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content