Bečić – Bilčik: Deblokirati brojne institucije i vratiti im punu funkcionalnost

Radio Titograd

04.06.2024, 18:00h

< 1 min

Zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić sastao se sa evropskim poslanikom i kopredsjedavajućim POSP-a Vladimirom Bilčikom. Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku su razmijenjena mišljenja o postignutim rezultatima nove Vlade i vlasti u proteklih sedam mjeseci, sa posebnim naglaskom na realizaciju privremenih mjerila sa ciljem dobijanja IBAR-a.

“Deblokirati brojne institucije i vratiti im punu funkcionalnost nakon dužeg niza godina, ostvariti ovako impozantne rezultate na polju borbe protiv kriminala i korupcije na šta sam posebno ponosan kao koordinator organa obavještajno-bezbjednosnog sektora, ispuniti sva privremena mjerila koja su u nadležnosti izvršne vlasti a vezana su za dobijanje IBAR-a, te samim tim ne samo deblokirati već i snažno dinamizirati evropski put, i to sve uz brojne izazove ostvariti u ovako kratkom roku, je zaista naš veliki uspjeh.

Nastavljamo istim tempom, u nadi da će dobijanje IBAR-a otvoriti put da u ovoj godini zatvorimo značajan broj pregovaračkih poglavlja. Nastavak uspjeha na evropskom putu i putu odlučne borbe protiv kriminala i korupcije najveći su državni interes kojem smo snažno posvećeni”, istakao je zamjenik premijera.

“Čestitam vam na rezultatima na polju borbe protiv kriminala i korupcije. Rado se sjećam i naše odlične saradnje kada ste bili na čelu crnogorskog Parlamenta, a rezultati i značaj brojnih reformi koje ste tada sproveli u Skupštini Crne Gore još bolje i jače se vide danas iz ove perspektive. Iako završavam ubrzo svoj mandat, uvijek ću širiti svoj glas o potrebi proširenja zemalja Zapadnog Balkana, a naročito Crne Gore koja je uradila veliki posao sa ciljem dobijanja IBAR-a, a koju naravno očekuje značajan posao i nakon dobijanja IBAR-a”, zaključio je Bilčik.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.06.2024. u 18:50h

Titogradske vijesti, top1

25.06.2024. u 14:01h

25.06.2024. u 06:17h

25.06.2024. u 06:17h

Skip to content