Balkanskom Al Kaponeu sudiće se u Puli zbog lažnih dokumenata

Radio Titograd

20.09.2022, 12:27h

< 1 min

FOTO: BLIC – MUP/RINGIER

Ivan Vujović (35), državljanin Crne Gore poznat kao balkanski Al Kapone, optužen je u Hrvatskoj za falsifiovanje dokumenata. Kako prenosi Večernji list, on je optužen samo mjesec dana nakon što je uhapšen sa falsifikovanim dokumentima, koja je planirao da iskoristi kako bi u Zagrebu otišao na plastičnu operaciju promjene ličnog opisa., prenosi Blic.

Za Vujovićem je Srbija raspisala potjernicu zbog sumnje da je u julu 2016. u Beogradu pokušao da ubije Darka Bulatovića, sina Vladimira Bulatovića, tadašnjeg direktora fudbalske Superlige Srbije.

Optužnicu protiv njega podiglo je Opštinsko državno tužilaštvo u Puli, koje ga tereti za tri falsifikovanja isprava. Prema optužnici, Vujović se tereti da je policajcima koji su mu zatražili dokumente u noći 18. avgusta u Medulinu, pokazao lažnu vozačku dozvolu Crne Gore.

– Dokument je policajcima zbog nečega bio sumnjiv, jer su ga dodatno provjeravali te ustanovili da je riječ o falsifikatu. Nakon toga Vujović je uhapšen u Zagrebu u koji je u međuvremenu otišao, a kod njega su nađene falsifikovana hrvatska lična karta i vozačka dozvola. Ispostavilo se da je u Zagreb došao kako bi uradio plastičnu operaciju – prenosi hrvatski dnevnik.

Vujović je nakon toga pritvoren, a u međuvremenu mu je određen istražni zatvor u kojem je od hapšenja. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

– Po okončanju sudskog postupka u Hrvatskoj, on će biti izručen Srbiji ili Crnoj Gori, u zavisnosti od toga koja država zatraži njegovo izručenje – navodi se.

Vujović je, podsjetimo, prošle godine pušten iz crnogorskog zatvora u kom je služio kaznu za ubistvo Radomira Savovića. Međutim, ni nakon odsluženja kazne, on nije izručen Srbiji koja je šest godina ranije raspisala potjernicu za njim zbog pokušaja ubistva u Beogradu.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

25.09.2022. u 18:14h

Titogradske vijesti, top2

25.09.2022. u 18:02h

07.09.2022. u 23:20h

07.09.2022. u 23:20h

Skip to content