Bakić izabran za predsjednika Opštine Kolašin

Radio Titograd

04.11.2023, 13:25h

< 1 min

Petko Bakić / – Demokratska Crna Gora

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Kolašin, Petko Bakić izabran je za novog predsjednika, nakon što je potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinovića podnio ostavku na tu funkciju.

Na sjednici koja je počela u deset sati, Bakić je predložen za novog čelnika Opštine Kolašin, nakon što je Martinović dao ostavku kako bi bez konflikta interesa mogao da obavlja funkciju ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera u Vladi, prenosi portal RTCG.

Za Bakića je od 26 odbornika glasalo 21, protiv je bilo njih četvoro. Uzdržana su bila dva odbornika.

Iz Demokratske partije socijalista su na početku sjednice negodovali jer su tvrdili da nije dostavljen kompletan materijal za sjednicu.

Bakića je za predsjednika Opštine Kolašin predložila odbornica Demokrata Zorana Bakić.

On je rođen 1968. godine u Kolašinu, gdje živi i radi.

Završio je Mašinsku školu, zaposlen je u Službi zaštite i spašavanja u Kolašinu.

Predsjednik je u opštinskom odboru Demokrata u tom gradu, od avgusta 2016. godine, a bio je odbornik Demokrata u SO Kolašin. Oženjen je i otac je troje djece.

Upravo to što ga je kćerka predložila za funkciju čelnika Kolašina, problematizovala je prije nekoliko dana predsjednica Opštinskog odbora DPS Kolašin Marta Šćepanović.

Šćepanović je na društvenoj mreži X objavila fotografiju sa potpisima podrške za kandidaturu Petka Bakića za predsjednika Opštine Kolašin, a na tom spisku je i njegova ćerka Zorana Bakić.

– Zemlja čuda. Zorana Bakić je upravo predložila tatu Petka, vatrogasca-spasioca sa SSS (mašinski tehničar), za predsjednika Opštine Kolašin, saopštila je Šćepanović.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 20:55h

Titogradske vijesti, top2

14.04.2024. u 19:40h

Skip to content