Baka (98) bila zarobljena u poplavljenoj kući, spašena je uz pomoć Fejsbuka

Radio Titograd

31.07.2022, 13:09h

< 1 min

Zahvaljujući društvenim mrežama spašen je život baki (98) iz Kentakija čiji je dom potpuno uništen u poplavama epskih razmjera.

Me Amburgi je pokušala da pozove pomoć, ali se niko nije javljao, prenijela je njena unuka Misi Kroveti.

Kao što se može vidjeti na slici, baka je sjedjela u spavaćoj sobi koju je skoro kompletno prekrila voda, dok su stvari plivale oko nje.

“>

Iz očaja, Misi se okrenula Fejsbuku i postavila zastrašujuću sliku u nadi da će neko ko ima čamac pomoći Me i njenom sinu Lariju.

Uskoro se pojavila jedna ekipa, a već tada je svima voda bila do vrata. Me i Lari su morali da polome jedan prozor i isplivaju iz kuće, poslije čega su ih dočekali čamci.

Baka Me je prebačena u bolnicu, a saopšteno je da se dobro osjeća i da je “riješena da ide kući”. Lari se nagutao vode zbog čega je bio na respiratoru 15 sati, ali se njegovo stanje poboljšava.

Kako je navela Misi, njih dvoje se nisu ranije evakuisali jer im kuća nikada ranije nije bila poplavljena dalje od podruma, zbog čega su vjerovali da im se to ne može dogoditi.

Međutim, voda je toliko brzo nadošla da su jedva izvukli živu glavu.

Kuća je u potpunom haosu, a kao i mnogi drugi u tom području, baka nije osigurana od poplava. Svaka pomoć će biti dobrodošla – rekla je Misi koja je pokrenula kampanju na platformi “GoFundMe”

Broj poginulih u poplavama izazvanim padavinama “epskih razmjera” u istočnom Kentakiju porastao je na najmanje 25, a pod vodom su brojne kuće i saobraćajnice, saopštile su lokalne vlasti i upozorile da bilans žrtava, po svemu sudeći, nije konačan.

Izvor:

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Titogradske vijesti, top2

19.08.2022. u 22:29h

Titogradske vijesti, top2

19.08.2022. u 22:27h

Titogradske vijesti, top1

19.08.2022. u 22:17h

Titogradske vijesti, top1

19.08.2022. u 21:42h

Skip to content