BAJDEN UPOZORIO “Ako Rusija uništi Ukrajinu, šta će se desiti sa balkanskim zemljama?”

Radio Titograd

20.01.2024, 08:16h

< 1 min

Foto:Guliver

 

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden juče je tokom obraćanja u Bijeloj kući upozorio da bi povlačenje američke podrške Ukrajini moglo dovesti do ruske pobjede s mogućim širenjem krize na balkanske zemlje.

“Ako odemo i Rusija bude u stanju da izdrži njihov napad i sruši Ukrajinu, šta mislite da će se dogoditi u balkanskim zemljama?”, rekao je Bajden, prenosi Klix.ba.

Prisutne je takođe upitao šta misle da bi se moglo dogoditi na prostoru između Poljske i Mađarske.

Saradnici predsjednika Bajdena su na jednom privatnom sastanku otvoreno upozorili kongresmene da ako Kongres ne odobri dodatnu vojnu pomoć Ukrajini u narednim danima Rusija bi mogla dobiti rat za nekoliko sedmica, u najboljem slučaju mjeseci, prenosi Yahoo.

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džejk Salivan i direktorica Nacionalne obavještajne službe Avril Haines rekli su poslanicima da će Ukrajina ostati bez određenih mogućnosti protivvazdušne odbrane i artiljerije u narednim sedmicama, tvrde ljudi upoznati sa sastankom.

Pomoć Ukrajini, koja je mjesecima blokirana u Kongresu, dio je zakona koji takođe obezbjeđuju sredstva za Izrael i Tajvan. U oktobru je Bajden zatražio dodatnih 60 milijardi dolara vojne pomoći za Ukrajinu. Kongres je prethodno odobrio oko 75 milijardi dolara Kijevu.

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Video hit dana,

22:53h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 22:22h

Titogradske vijesti, top2

24.02.2024. u 19:32h

Titogradske vijesti, top1

24.02.2024. u 19:25h

Skip to content