Arsović: Smjena Olivere Injac predstavlja spas za razvoj Podgorice

Radio Titograd

21.04.2024, 13:40h

2 min

Foto:DPS

 

Prije samo nekoliko dana gradonačelnica Olivera Injac “upoznala” je podgoričku javnost da ih prije godinu dana nije sačekao nijedan spreman projekat i kako su projekti navodno bili loši, kako bi time opravdala najgoru realizaciju kapitalnog budžeta u istoriji Glavnog grada (3 mil. eura od 70 mil. eura). Smatram da je na taj način prije svega, uvrijedila službenike Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, iznoseći totalnu neistinu, jer je na dan stupanja na dužnost gradonačelnice, imala najmanje 60 spremnih revidovanih glavnih projekata, ocijenio je odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Glavnom gradu Vladan Arsović.

Izmjene u prethodnom periodu su, prema njegovom mišljenju, rađene isključivo zbog izmjene zakonske regulative.

“Npr. Ulica Vojislavljevića je bila revidovana 2017. godine i tehnički upotrebljiv projekat, koji se sad uskladio sa novim propisima, eurokodovima i planskom dokumentacijom. Uz sve to, saobraćajnice koje se sad rekonstruišu, ili tek treba da počne njihova izgradnja, su projekti prethodne gradske uprave. Za većinu njih i ugovori za izvođenje su pripremljeni u periodu prethodne gradske uprave”, rekao je Arsović.

Poručuje da je ljudski priznati grešku, za koju smatra da nije slučajna.

“Jer sličan komentar je imao i zamjenik gradonačelnice na jednoj od posljednjih sjednica Skupštine. Naravno, potrebno je i izviniti se inženjerima iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice”, istakao je Arsović.

Podsjetio je Injac da su ti ljudi izgradili ovaj grad.

“Da su za realizaciju svih većih projekata, kao recimo obilaznica oko grada, mostova, bulevara, upravo najzaslužniji baš oni, oni koji po Vašim riječima nijesu uradili ništa u prethodnom periodu. Dakle, uvrijedili ste one ljude koji su godinama prije Vas razvijali ovaj grad, ne nijedna vlast, nego upravo ti ljudi. Kao gradonačelnica ste na jednostavan način mogli da se upoznate da su bili spremni projekti poput Ul. Balšića, Ul. Špira Mugoše, Ul. Gojka Radonjica, Ul. Radoja Jovanovića, Ul. Vlada Martinovića, šetaliste – II faza uz rijeku Moraču, Stambena zajednica VII – Stara Varoš, treća traka Dalmatinske sa kružnim tokom, Kozaračka, Ul. Miloša Obilića, Ul. Ksenije Cicvarić, Ulica Iva Vizina, Ulica Ljubović i mnogi drugi”naveo je Arsović.

Poručio je Injac da prizna grešku i da se ne snalazi na vlasti i da podnese ostavku, umjesto što krivicu za svoj nerad prebacuje na one koji to najmanje zaslužuju.

“Ne zbog pomenutih službenika iz Agencije, jer oni su nastavili da predano rade, onako kako samo i umiju. Ne interesuje njih ni kritika ni pohvala, kao ni ko je trenutno na vlasti, njih, za razliku od Vas, interesuje samo razvoj ovog grada. A Vi, nemojte molim Vas nastavljati da “radite”. Zbog svih onih službenika Glavnog grada, kojima ste namjeravali da smanjite platu za 20 odsto, zbog svih onih vrijednih službenika Vodovoda, kojima kasni plata, isključivo krivicom vaših nesposobnih kadrova, zbog onih radnika iz Čistoće, koji pozivaju na štrajk zbog najave smanjenja plata i otkaza, zbog svih građana Podgorice koji, zbog Vaših odluka moraju da plaćaju skuplje cijene usluga skoro svih gradskih preduzeća”istakao je Arsović.

Injac je rekao da je podlegla pod pritiskom i ucjenama svih.

“Stopirali ste najveći i najvažniji projekat za Glavni grad, postrojenje za prečišćavanje i tretman otpadnih voda, isključivo iz političkih razloga, kako biste sačuvali fotelju! Urušili ste sistem koji je funkcionisao, na način da zbog političkih interesa ne postoji saradnja među preduzećima, Sekretarijatima i uprave Glavnog grada. Sve Vam je bilo važnije od interesa običnog građanina”, istakao je on.

Inicijativa za smjenu Injac ne samo legitimna, kaže, već predstavlja spas za Podgoricu i suštinsku potrebu njenih građana.

“Kako je Vaš zamjenik službenicima Glavnog grada poručio, tako i mi želimo da Vas “pozdravimo” i “skinemo sa grbače i gradskih preduzeća i Glavnog grada”, zaključio je Arsović.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 21:57h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 20:40h

Titogradske vijesti, top1

28.05.2024. u 19:27h

Titogradske vijesti, top2

28.05.2024. u 17:45h

Skip to content