Anđušić: Tražimo odgovore na sve nejasnoće, ovako ne funkcioniše ozbiljna država

Radio Titograd

01.03.2024, 17:13h

< 1 min

Počela je press konferencija kluba poslanika DPS-a povodom odbijanja inicijative za kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra Novice Vukovića.

“Parlamentarna opozicija ima pravo da u toku redovnog skupštinskog zasijedanja kandiduje dvije inicijative za kontrolno saslušanje, odbijanjem ove inicijative je prekršen poslovnik”, kazao je Mihailo Anđušić ispred kluba Demokratske partije socijalista.

Ističe da crnogorsku javnost treba zabrinuti namjera parlamentarne većine da neomogući građanima odgovore na pitanja kako se planira realizacija programa Evropa sad 2.

“Nemamo ništa protiv programa Evropa sad 2, ali imamo na stotine pitanja i nejasnoća kada je u pitanju ova inicijativa”.

Kako navodi od ministra Vukovića i premijera Spajića traže civilizovanu raspravu i odgovore na sva moguća pitanja.

“Tražimo odgovore na pitanja koja nas brinu, povodom realizacije ovog programa. Vidjeli smo da neko ko je bazirao svoj izborni program u predsjedničkoj kampanji i kampanji za Glavni grad, gospodin Milatović, kao predsjednik države, ne zna ništa o tom programu”, kazao je Mihailo Anđušić.

Anđušić kaže da na ovaj način ne funkcioniše demokratska država.

Kako navodi inicijativa DPS-a nije do kraja odbijena, te da je sjednica još uvijek u toku i da se radi na tome da se formalno uputi mišljenje kolegijumu predsjednika i generalnom sekretaru.

Press možete pratiti na linku ispod:

 

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content