Anđušić: Na to smo i ranije ukazivali, Vlada se zadužuje, a Crnoj Gori prijeti kolaps javnih finansija

Radio Titograd

23.02.2024, 19:43h

< 1 min

“Nema potrebe za intrigama, zvaničnim ili nezvaničnim informacijama, potvrdama Vlade”, saopštio je X nalogu, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Mihailo Anđušić.
Sve ono na šta smo ukazivali prilikom usvajanja budžeta za ovu godinu dešava se u još jačoj mjeri i ranije nego što se predviđalo, saopštio je on pozivajući se na pitanje o novom zaduženju Crne Gore kojim se Antena M obratila Vladi.

– Ovo je, kaže Anđušić, samo dio zaduženja iz koga će se finansirati pokušaji realizacije programa ES2, iznuđeni dogovori sa sindikatima, partijska zapošljavanja…
Još jedno u nizu od zaduženja koje će samo prolongirati kolaps javnih finansija Crne Gore.

 

Podsjetimo, Antena M obratila se jutros Vladi CG kako bi provjerila tačnost informacije do koje je došla nezvanično, a po kojoj je na jučerašnjoj sjednici ili koji dan ranije, Spajićev kabinet naložio Ministarstvu finansija da pronađe kreditora kod koga bi država mogla da se zaduži 700 miliona eura. U zvaničnim izvještajima sa jučerašnje sjednice Vlade nema pomena toj odluci jer je, kako tvrdi naš izvor, ona označena kao interni dokument.

Prema tumačenju naših sagovornika koji imaju iskustva iz rada u Vladi, o dokumentima sa oznakom “interno” Vlada ne može da daje podatke javnosti.

Po drugom izvoru našeg portala, Vlada je dala “zeleno svjetlo” za zaduženje 500 miliona eura.

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content