Alternativa: Sumnjamo u političku korupciju, neprihvatljiva nam je vlada sa BS

Radio Titograd

30.08.2023, 11:41h

< 1 min

Foto:ACG

Iz Alternative Crne Gore oglasili su se saopštenjem u kojem navode da njihova članica sa liste Pokreta Evropa sad, Jelena Nedović, nema komunikaciju sa ostalim članovima od trenutka kada su javno saopštili da ne podržavaju Vladu sa Bošnjačkom strankom i bez koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

– Na osnovu današnjih naslova u štampi da je Jelena Nedović napustila Alternativu dužni smo se oglasiti i upoznati širu javnost u vezi ovog događaja. Alternativa Crna Gora već tri dana nema komunikaciju sa poslanicom Jelenom Nedović, od momenta kada smo objavili da ne podržavamo formiranje ove Vlade. Jasno smo rekli da ta Vlada nije odraz izborne volje građana- navode u saopštenju.

Kako su kazali, iz informacija koje imaju, ali i iz komunikacije sa Nedović, sumnjaju da postoje elementi korupcije u ovom procesu, tj. da se pritiscima pokušava izdejstvovati podrška Spajićevoj Vladi.

-Vjerujemo da će poslanica Jelena Nedović donijeti mudru odluku, te da neće posegnuti za nekim ličnim interesima da bi podržala ono protiv čega je do momenta glasanja imala jasan stav. Nadamo se da neće podržati ono što se protivi interesu naše organizacije. Alternativa će sve informacije koje posjeduje u vezi cjelokupnog procesa formiranja Vlade proslijediti nadležnom Tužilaštvu, da ono ocijeni da li tu ima elemenata korupcije- navode iz Alternative.

Oni su ponovili da im je potpuno neprihvatljiva opcija formiranja Vlade sa Bošnjačkog strankom, kao i sa, kako kažu, još nekim partijama koje su činile izvršnu vlast sa DPS-om.

-Nadamo se da će političke elite koje čine novu većinu shvatiti da je svaki takav projekat u startu osuđen na propast. DPS je partija prošlosti i svaka saradnja sa njima pogubna je za političke partije koje tim projektima pristupe- zaključili su.

 

Izvor:Pobjeda

 

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:42h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 14:06h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 12:44h

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized

22.09.2023. u 11:45h

Titogradske vijesti, top2

22.09.2023. u 11:40h

Skip to content