Ako želite da smršati ove jeseni ova namirnica za doručak bi vam mogla pomoći

Radio Titograd

26.10.2023, 05:54h

2 min

Foto:Shutterstock

Dok mnogi kinou možda ne smatraju hranom za doručak, nutricionisti ističu da upravo konzumirana u jutarnjim satima vam može pomoći da smršate.

Gubitak težine se često može činiti lakšim tokom ljeta. Skloniji smo da izađemo napolje i da se više krećemo, a duži dani nam daju više energije. Kod hladnijih mjeseci ne samo da bi vam moglo biti teško da prebrodite vremenske prilike i krenete u teretanu, već bi ishrana mogla biti obimnija.

Iako kinou možda ne smatrate hranom za doručak, nutricionsti se slažu da može biti fantastičan dodatak vašem jutarnjem obroku, ne samo zbog zdravstvenih prednosti, već i zato što, kada se pripremi po vašem ukusu, može biti ukusna kao omiljena zdjela pahuljica.

– Kinoa može biti najbolja vrsta žitarice koju ljudi mogu jesti ujutru da smršaju ove jeseni”, rekla je nutricionistica Catherine Gervacio za She Finds. – To je cjelovita žitarica bogata hranjivim materijama i bogata vlaknima i proteinima.

Kinoa obezbjeđuje kalorije za održavanje energije, vlakna za smanjenje nivoa lipida i proteine ​​koji pomažu u izgradnji mišića. Sve ove prednosti su u jednom moćnom zrnu. Pored drugih prednosti, ovi nutrijenti rade zajedno kako bi bili siti cijelo ujutro, što znači da je manja vjerovatnoća da ćete uživati ​​u prerađenim grickalicama, a možda čak i manje skloni da pretjerate za ručkom.

Kako pripremiti ovu žitaricu? Nutricionisti savjetuju da jednostavno dinstate kinou i bademovo mlijeko dok ne bude potpuno skuvana. Skinite je s vatre, dodajte javorov sirup ili med, a zatim prelijte voćem ili orašastim plodovima.

Ako želite slanu verziju, možete čak i pojesti svoju kinou kao prilog za jaja, što će vam poslužiti za dodatni doručak prepun proteina.

Međutim, bez obzira na to kako uživate, svom tijelu ćete obezbijediti tonu hranljivih sastojaka koji su mu potrebni za sve što vam dan baci – uključujući i one treninge za uklanjanje masti koji će vas odvesti korak bliže tijelu svojih snova.

 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1

05.12.2023. u 15:07h

Titogradske vijesti, top2

05.12.2023. u 13:59h

Skip to content