Ako se želite riješiti sala sa stomaka, izbjegavajte ove tri stvari

Radio Titograd

07.04.2024, 05:46h

< 1 min

Foto:Pixabay

 

Višak masnih naslaga na stomaku problem je koji muči veliki broj ljudi, a iako se oba pola bore s ovim problemom, zanimljivo je da su mu skloniji muškarci.

Naime, kod žena se masnoća obično nakuplja na području bokova, dok se kod muškaraca gotovo uvijek skuplja na trbuhu.

Bitno je naglasiti da su masne naslage na stomaku opasnije od onih na drugim dijelovima tijela jer povećavaju rizik od srčanih problema.

Sagorijevanje masti s trbuha nije nimalo lako, naročito kako postajemo stariji, a u tome nam odmažu i greške koje nerijetko činimo dok pokušavamo smršati.

Izgladnjujete se

Gladovanje je najčešća greška koju rade ljudi koji žele smršati. To dovodi do nedostatka hranjivih materija i slabosti, a može biti i razlog za nakupljanje opasne visceralne masti. Naime, tijelo zadržava masti kad ne dobija dovoljno hranjivih materija. Idealno bi bilo jesti na vrijeme u odgovarajućim količinama.

Nedovoljan unos vode

Dovoljan unos vode tokom dana jako je važno za skidanje kilograma. Ako ne popijete dovoljno vode, možda ćete na kraju jesti više nego inače, a dodatne kalorije mogle bi se nakupiti na trbuhu. Konzumiranje dovoljno vode i drugih tečnosti tokom dana može pomoći ograničavanju dnevnog unosa kalorija.

Loše životne navike

Pušenje, prekomjeran unos alkohola i loše navike spavanja takođe utiču na stvaranje masnih naslaga na trbuhu. Neprijatelj ravnog trbuha je i stres, koji može uništiti naše napore da smršamo.

Dok sjedite na poslu pripazite i na svoje držanje, jer pogrbljeno držanje može dovesti do nakupljanja masti na trbuhu. Za učinkovito i jednostavno mršanje nije dovoljno vježbati samo jednom dnevno, morate ostati aktivni tokom dana.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content