Akcija UIKS: Iz zatvora planirali ubistva i druga krivična djela, službenik UIKS-a im bio logistička podrška

Radio Titograd

29.07.2022, 16:41h

< 1 min

Službenici Uprave policije sproveli su juče akciju „UIKS“ i procesuirali Specijalnom državnom tužilaštvu 12 osoba koje su osumnjičene za stvaranje kriminalne organizacije, od kojih su dvije osobe osumnjičene za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja.

“Naime, krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije podnijeta je protiv R.Z., M.V., S.K., D.K., G.V., I.T., S.K., D.B., R.M., F.K., R.Ž. i V.L., dok se R.Z. i M.V. sumnjiče i za krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja”, navedeno je u saopštenju.

V.L., službenik UIKS-a, je uhapšen, sedam osumnjičenih je trenutno nedostupno nadležnim organima, dok se četiri osumnjičena  nalaze u UIKS-u na izdržavanju kazni zatvora zbog drugih krivičnih djela.

“Sumnja se da su R.Z. i M.V. tokom 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju sa ciljem izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela, a čiji članovi su postali ostala osumnjičena lica, te su u cilju realizacije kriminalnog plana R.Z. i M.V. podstrekavali druge članove kriminalne organizacije na izvršenje teškog krivičnog djela protiv života i tijela na štetu lica jedne suprotstavljene kriminalne organizacije. Sumnja se takođe, da je V.L., službenik UIKS-a za zadatak imao pružanje logističke podrške prilikom izvršenja krivičnog djela”, navedeno je u saopštenju.

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Magazin, Titogradske vijesti, top1

08.08.2022. u 22:25h

Titogradske vijesti, top1

08.08.2022. u 21:36h

Titogradske vijesti, top2

08.08.2022. u 21:26h

Titogradske vijesti, top2

08.08.2022. u 20:30h

Skip to content