Afirmacija Crne Gore kao filmske destinacije

Radio Titograd

26.07.2019, 00:00h

< 1 min

Foto:pixabay.com

 

Ministar kulture, Aleksandar Bogdanović, predstavio je članovima producentske kuće “Beacon Pictures” iz Santa Monike lokacije za snimanje u Crnoj Gori, u cilju afirmacije države kao filmske destinacije.

Iz Ministarstva kulture su saopštili da su se sagovornici upoznali sa lokacijama u Crnoj Gori i preko VR iskustva.

„Najviše riječi bilo je o mogućnostima za snimanje u Crnoj Gori, uz akcenat na afirmaciji države kao filmske destinacije, a Bogdanović je detaljnije predstavio lokacije predstavnicima holivudske kompanije“, kazali su iz Ministarstva.

Oni su objasnili da je „Beacon Pictures“ kompanija koju je osnovao holivudski producent, scenarista i reditelj Ermijan Bernstin, a čiju je delegaciju predvodio producent Mark Penel, zadužen za novi sadržaj i specijalne projekte.

„Gosti su predstavili interesovanja za saradnju sa Crnom Gorom, s akcentom na snimanja na crnogorskoj teritoriji različitih audiovizuelnih formata, uz ponudu i drugih oblika saradnje koja su tiču modernih muzičko-scenskih i audiovizuelnih produkcija i manifestacija“, rekli su iz Ministarstva kulture.

Bogdanović je naveo da zainteresovanim producentskim kućama od značaja može biti saradnja sa Filmskim centrom Crne Gore i angažman crnogorske produkcije kao partnerskih strana.

 

 

 

Izvor:Mina

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top1,

15:15h

Skip to content