Aerodrom u Dohi proglašen za najbolji na svijetu

Radio Titograd

22.04.2024, 05:49h

< 1 min

Foto:Radiotitograd.me

 

Istovremeno je već desetu godinu zaredom proglašen najboljim pružaocem usluga u avio-saobraćaju na Bliskom istoku.

Odluke su donesene na manifestaciji Skytrax World Airport Awards 2024 održanoj u njemačkom gradu Frankfurtu, prenosi Doha News.

Nadmećući se među više od 500 svjetskih aerodroma, katarski aerodrom dobio je najveće priznanje u ključnim pokazateljima uspješnosti u ovoj oblasti.

– Ovo je izvanredno dostignuće za međunarodnu aerodrom Hamad, koja slavi svoju 10. godišnjicu operativne izvrsnosti, besprijekorno povezujući putnike iz cijelog svijeta”, rekao je glavni izvršni direktor grupe Qatar Airways, Badr Mohamed Al-Meer, koji je upravljao razvojem i rastom Međunarodnog aerodroma Hamad u protekloj deceniji – prenosi bosanskohercegovački informativni servis INS, a prenosi Biznisinfo.ba.

Al-Meer je, također, istakao važnost razumevanja potreba putnika i razvoja trendova putovanja kako bi bolje odgovarali iskustvu putovanja.

– U središtu naše strategije rasta leže putnici, njihove rastuće potrebe, kao i naša predanost ispunjavanju i nadmašivanju njihovih očekivanja. U aerodromu smo uveli raznoliku ponudu doživljaja, uključujući Souq Al Matar, koji katarsko tradicionalno gostoprimstvo i kulturu približava putnicima, te Orchard, idealno mjesto za opuštanje između letova…  – dodao je zvaničnik Qatar Airwaysa.

Prošle godine Međunarodni aerodrom Hamad opslužio je preko 45 miliona putnika, što je povećanje od 31 odsto u odnosu na godinu ranije, nadmašujući rekord tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022.
 

Izvor:DAN

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content