Adžić: Zahtijevaćemo jače mjere i kontrole, sastaće se i Vijeće za nacionalnu bezbjednost

Radio Titograd

03.03.2023, 20:57h

< 1 min

Država će uraditi sve kako bi osigurala bezbjednost svih građana i institucija, naročito onih zaduženih za sprovođenje pravde, poručio je na Fejsbuku ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Povodom današnjeg incidenta na ulazu u zgradu Osnovog suda i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, u kojem je u bezumnom činu lica koje je oduzimajući sebi život nanijelo povrede zaposlenima i građanima, izrazio je želju da se povrijeđeni što prije oporave i vrate svakodnevnim aktivnostima.

“Ovakvi izolovani slučajevi nam nanovo ukazuju koliko je važno da svakodnevno unapređujemo sektor bezbjednosti, ali i da ga još više uvezujemo sa socijalnim i zdravstvenim ustanovama. Istine radi treba istaći da su izlaskom na lice mjesta i vršenjem uviđajnih radnji službenici Uprave policije i Višeg državnog tužilaštva utvrdili da je lice odmah pri ulasku u zgradu, a prije kontrole, aktiviralo eksplozivnu napravu, sakrivenu ispod jakne i time sebi oduzelo zivot i nanijelo povrede zaposlenima i građanima”, napisao je ministar na Fejsbuku.

Kako je dodao, problem obezbjeđenja sudova i tužilaštava datira deceniju unazad kada je Zakonom predviđeno da te ustanove ne obezbjeđuje policija već da sami organizuju obezbjeđenje svojih objekata.

“Ipak, MUP će u cilju povećanja bezbjednosti nastaviti intenzivnu zaštitu i zahtijevaćemo strožije kontrole i jače bezbjednosne mjere. Ovim povodom bavi će se Vlada, a u narednim danima sastaće se i Vijeće za nacionalnu bezbjednost”, zaključio je on.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:14h

Sport, Titogradske vijesti, top1

31.03.2023. u 19:19h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 16:08h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 15:36h

Skip to content