Adžić u Budvi: Uz pomoć Opštine gradiće se stanovi za policijske službenike

Radio Titograd

10.03.2023, 20:31h

< 1 min

Foto:MUP

Uz pomoć Opštine gradiće se stanovi za policijske službenike, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić u toku radne posjete Budvi, gdje se sastao sa predsjednikom te opštine Milom Božovićem.

Sastanak je, kako je saopšteno, bio prilika da se sagovornici osvrnu na veliki broj tema od zajedničkog interesa, među kojima je svakako unapređenje uslova stanovanja i rada službenika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Božović je, kako se navodi, iskazao spremnost lokalne samouprave da ustupi plac za izgradnju stanova za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, vjerujući da će “bolji uslovi policijske službenike motivisati da radni angažman nastave u Budvi”.

Adžić se u svoje ime, ali i ime policijskih službenika, zahvalio Opštini Budva na ustupanju parcele i oslobađanju komunalija za izgradnju stambene zgrade.

“Aktivnu ulogu u izgradnji stambene zgrade za službenike MUP-a u Budvi imaće kako Sindikat Uprave policije, tako i Ministarstvo unutrašnjih poslova”, naveo je on.

Božović i Adžić su razgovarali i o potrebi rješavanja problema koji se odnosi na zgradu Odjeljenja bezbjednosti Budva, koja se nalazi u veoma lošem stanju.

“Saglasili su se da je neophodno u što skorijem roku, zajedničkim naporima obezbijediti adekvatan prostor za Odjeljenje bezbjednosti Budva, kako bi policijski službenici mogli da rade u adekvatnim uslovima”, jedan je od zaključaka sastanka.

Ministar je kazao da će unapređenje uslova rada i poboljšanje životnog standarda u mnogome doprinijeti da se kadrovski kapaciteti OB Budva popune u skladu sa potrebama koje Budva kao centar ljetnjeg turizma ima.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

29.05.2023. u 14:49h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2023. u 14:45h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2023. u 12:38h

Titogradske vijesti, top2

29.05.2023. u 12:33h

Skip to content