Adžić: Spajićeva Vlada nastavlja sa urušavanjem institucija, odluke se donose u interesu kriminalnih struktura

Radio Titograd

01.03.2024, 18:08h

< 1 min

foto-ura

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik u Skupštini Crne Gore Filip Adžić kazao je da Vlada Milojka Spajića nastavlja da urušava institucije i da se odnose odluke koje su u interesu kriminalnih struktura.

– Odluka da se sa Dnevnog reda povuče predlog za razrješenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina, koji nema povjerenje nijednog člana Vlade, kako to danas reče premijer Spajić, a uz to ni povjerenje Skupštine Crne Gore koja je dva njegova izvještaja negativno ocijenila, predstavlja kontinuitet urušavanja institucija, ali prije svega potvrdu da se odluke Vlade ne donose u skladu sa stavovima većine članova Vlade već u interesu i po naređenju kriminalnih struktura – saopštio jeAdžić.

On je dodao da odluke u ime Vlade donose centri moći izvan nje, potvrđuje i izostanak smjene ministra Andreja Milovića koji nema povjerenje sopstvene partije iz koje je isključen i to upravo partije premijera Spajića.

– Pokušaj premijera Spajića da interes mafije sakrije iza Evropske komisije sa kojom se navodno vrše konsultacije o izboru direktora Uprave policije predstavlja skandal na koji vjerujem da će vrlo brzo imati adekvatan odgovor i naši međunarodni partneri. Crna Gora je država kandidat za članstvo u EU, ali bi bilo nezapamćeno da se u odnosu na personalna rješenja bilo koje pozicije u jednoj nezavisnoj i suverenoj državi pita bilo ko van institucija kojima to po Ustavu i zakonima pripada i uz to nameće rješenja koja su u suprotnosti sa stavovima svih članova Vlade – poručio je Adžić.

On je zaključio da stepen konfuzije, nesposobnosti i zarobljenosti koju pokazuje Spajićeva Vlada predstavlja nešto što politička teorija i praksa ne poznaju, tako da se posljedice njihovog djelovanja po državu i građane mogu samo naslućivati.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Sport, Titogradske vijesti, top2

18.04.2024. u 19:09h

Skip to content