Adžić “Spajić i Milović mijenjaju zakon koji je omogućio izbor Novovića”

Radio Titograd

04.06.2024, 13:04h

< 1 min

Foto:URA

 

Vlada Milojka Spajića i Ministarstvo pravde Andreja Milovića predložila je izmjene zakona koje su dovele do promjena u Tužilaštvu i koje su dale izvanredne rezultate. Njihov cilj je da sa novim zakonom, pod plaštom IBAR-a, tužilački sistem vrate na fabrička podešavanja, mafiji daju vjetar u leđa da kroz institucije sistema ponovo pokuša uticati na rad organa koji se bore protiv organizovanog kriminala, istakao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik Filip Adžić.

On je to kazao komentarišući izmjene Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji će se naći na dnevnom redu Skupštine Crne Gore.

Podsjeća da je trenutnim zakonskim rješenjem predviđeno da većinu u Tužilačkom savjetu ne čine tužioci, “upravo kako bi se izbjegla esnafizacija ovog veoma važnog organa”, a da se to predloženim izmjenama Spajića i Milovića pokušavaju vratiti na staro rješenja za koja, kako kaže, znamo kakve su “rezultate” dali prije 2021. godine.

Dodaje da preporuke Venecijanske komisije ne predviđaju ove izmjene i da to pokazuju primjeri u brojnim državama gdje je dato mišljenje da nije obavezno imati većinu iz reda tužilaca u Tužilačkom savjetu.

,,Kadrovske promjene koje su postignute dolaskom na čelu SDT-a Vladimira Novovića i istorijski rezultati koji su zatim uslijedili žele se anulirati sa rješenjima koje su kukavičje jaje mafije i koje su djelovale dok je Katnić gospodario Tužilaštvom”, naglasio je Adžić zaključujući da dok je na snazi bio zakon čije norme se predlažu nijedan sudija nije bio negativno ocijenjen, a danas je jedan dio istih tih procesuiran.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 17:21h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 13:07h

Titogradske vijesti, top2

19.06.2024. u 12:52h

Skip to content