Adžić: Nema borbe i krajnjeg udara mafiji dok ne očistimo institucije

Radio Titograd

30.03.2023, 19:58h

< 1 min

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je za TVCG, povodom smjene direktora Uprave policije Zorana Brđanina, da je Vlada poduzela odgovoran potez.

– Svako ima pravo da u pravnoj državi potraži pravni lijek za ono što misli da je nezakonito. Ja mislim da je Vlada danas odradila odgovoran potez. Mi moramo graditi efikasan sistem. I sve one ljude koji su u sistemu Uprave policije, a nisu preduzeli ništa da  spriječavanje da na pozicije dođu ljudi koji se povezuju sa organizovanim kriminalnim grupama, moraju snositi sankcije. Nema borbe i krajnjeg udara mafiji dok ne očistimo institucije- poručio je ministar.

-Mi smo posle dužeg vrem,ena počeli da dobijamo podatke ods naših međunarodnih partnera..Sektor koji je rukovodio gospodin Knežević morao je na neki način biti informisan o pristizanju tih podataka…I zaista mislim da sam odreagovao krajnje korektno, da ni na koji način ne ugrozim aktivnost. Da se radi o nekom drugoms ektoru ili službeniku koji nije mogao znati informacije, išlo bi se u drugom pravcu možda- poručio je Adžić.

On je kazao da se ne sjeća da je ranije tražio smjenu Zorana Brđanina.

Izvor:Dan

Podijeli na:

Magazin, top2

01.06.2023. u 17:28h

Titogradske vijesti, top1

01.06.2023. u 16:52h

Titogradske vijesti, top2

01.06.2023. u 13:47h

Skip to content