Advokat porodice Krstović: Oslobađajuća presuda pobjeda pravde i opomena političkim akterima da bi trebalo da se drže onoga što rade

Radio Titograd

26.04.2024, 19:46h

< 1 min

Budimir Krstović i Marina Krstović oslobođeni su optužbi za šverc kokaina, navedeno je u odluci Apelacionog suda, koji je potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici.

„Apelacioni sud Crne Gore je nakon javne sjednice vijeća donio presudu kojom je odbio kao neosnovanu žalbu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i potvrdio presudu Višeg suda u Podgorici od jula 2023.godine, kojim su Budimir Krstović i Marina Krstović oslobođeni optužbe da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga jer, kako se navodi u prvostepenoj presudi Višeg suda, nije dokazano da su učinili krivično djelo za koje su optuženi“, pojašnjeno je u današnjem saopštenju.

Odluku je, za TV E, komentarisao i advokat porodice Krstović, Stefan Jovanović. Kako je rekao, oslobađajuća presuda je pobjeda pravde.

“Presuda je dokaz da u našem pravnom sistemu postoje sudije koje su časne i poštene, na koje se ne može uticati, koje su od integriteta. Presuda je istovremeno i opomena političkim akterima da bi trebalo da se drže onoga što valjda znaju da rade. Samo na taj način možemo očuvati i zaštiti vladavinu prava. Presuda je dokaz da politika i pravo ne idu ruku pod ruku i daje neku nadu budućim generacijama”, rekao je Jovanović.

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 18:51h

Titogradske vijesti, top2

17.05.2024. u 15:27h

Skip to content