Abazoviću odluka Ustavnog suda satisfakcija: Ne znam kako će se ponašati kad me vide sjutra oni koji su me optuživali

Radio Titograd

26.04.2024, 21:13h

< 1 min

Lider Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović doživljava kao ličnu satisfakciju odluku Ustavnog suda da odbije prijedloge za utvrđivanje ustavnosti Temeljnog ugovora sa SPC i izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Najvažnija vijest danas je odluka Ustavnog suda. Čudi me da je bila dosta ekspeditivna, ako znamo kako je radio u prethodnom periodu. Nikad nisam imao dilemu da sve što sam radio u mandatu je bilo u skladu sa Ustavom i zakonom. Tako da je to lična satisfakcija. Temeljni ugovor je bila stvar koja je trebalo da se završi i doprinijela je smanjenju polarizacije u Crnoj Gori i nikakve implikacije nije imala koje su najavljivane”, rekao je Abazović na TV A plus.

On je rekao da je optuživan da je potpisavanje Temeljnog ugovora veleizdajnički čin zbog tog će odgovarati.

“U Skupštini su pozivali da mi se oduzme pasoš, kako ne bih mogao da pobjegnem. Rekli su da će me sigurno stići moja ruka pravde. Danas sam dobio ličnu satisfakciju. Te ljude sam uvijek mogao da pogledao u oči, ne znam kako će se oni sjutra ponašati kad budu vidjeli mene”, naglasio je Abazović.

Prema njegovim riječima, potpisivanje Temeljnog ugovora je trebalo da znači da se SPC prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori prihvata da bude dio pravnog i ustavnog poretka naše države.

“Time se stavila tačka i država i crkva su prihvatile prava i obaveze i na taj način uradili veliku stvar za budućnost Crne Gore”, ocijenio je Abazović.

Izvor: Pobjeda, A plus

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 19:15h

Sport, top2

24.05.2024. u 19:07h

Titogradske vijesti, top2

24.05.2024. u 17:17h

Skip to content