Abazović: URA je poremetila račune regionalno, čak i međunarodno

Radio Titograd

25.09.2021, 14:19h

2 min

Promjene u Crnoj Gori su moguće ali na jasnim principima – a ko to ne prihvata, neka traži druge partnere, saopštio je danas lider URE Dritan Abazović na trećoj izbornoj konvenciji URE u Danilovgradu.

“Poremetili smo račune dva pola, poremetili smo račune regionalno, čak i međunarodno, pokazali smo da država može da se transformiše na miran način, zbog toga i svjedočimo napadima. Naša ideja je prevazišla granice naše države i zbog toga jesmo superiorni”, kazao je Abazović.

Na današnjoj trećoj izbornoj skupštini danilovgradskog odbora URE izglasano je 50 članova, potpredsjednici i predsjednik.

Za potpredsjednike URE u Danilovgradu izglasani su Nada Ćeranić, Nađa Pekić,  Miloš Popović, Dejan Vojvodić i Radomir Prelević.

Za predsjednika danilovgradske URE u budućem mandatu izglasan je Aleksandar Aco Šaranović.

Lider URE Dritan Abazović kazao je da se njihova partija zove Crna Gora.

“Naša misija je da izađemo iz balkanskih čeljusti i svrstamo nas u red evropskih zemalja. Razumijem da građani žele sve na brzinu, preko noći ali to u realnosti nije tako. Prošli 30. avgust je bio istorijski jer se suverenitet vratio građanima.

Shvatili su da njihova moć i glas znače da mogu da smijene vlast bez problema. Suočili smo se sa najvećim izazovima, svako nas napada ali je to pokazatelj da smo na pravom putu. Stali smo kao brana na jednoj strani kriminalcima i ljudima koji su ogrezli u njemu i na drugoj strani ljudima koji su zarobljeni u prošlosti”, istakao je Abazović.

On je poručio da Crna Gora treba da bude kuća svih građana bez obzira na bilo koju njihovu ličnu pripadnost.

“Solidarišem se sa našim ljudima a najviše sa građanima Crne Gore. Sve ovo što smo živjeli i danas živimo je bolest koju moramo da izliječimo. Moramo da vjerujemo u ideju, da Crna Gora može da iskorači, ne trebaju nam nikakvi specijalne pomoći. Nema nikakvih promjena dok mi ne damo zeleno svjetlo i mi nikada nećemo izdati nacionalne interese Crne Gore”, istakao je Abazović.

Istakao je i da su odbranili mir u Crnoj Gori i da će ga braniti na svakom mjestu.

“Mi imamo simpatije i van granica Crne Gore. Mi treba da iskoristimo šansu da Crnu Goru usmjerimo na prave teme, ka ekonomiji, otvorenosti… Naši strahovi su iracionalni, Crna Gora treba da je otvorena, to je najveća komparativna šansa i mi treba da nastavimo da vjerujemo u takvu Crnu Goru”, naglasio je Abazović.

Kazao je i da su u URI preuzeli na sebe veliku odgovornost da transformišu Crnu Goru, da je taj put težak, ali pravedan i da traži hrabre ljude.

“Manje društvenih mreža i relaksirano, mi ćemo pobijediti. Mi ne želimo da se Crna Gora vrati u doba referenduma, naša misija je da mirimo dvije strane. Iz ovoga broda niko nije iskočio, u ovaj brod samo dolaze putnici“, poručio je Abazović.

Izvor:antenam.net

Podijeli na:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
  • NAJNOVIJE
  • NAJČITANIJE

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 13:30h

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 13:26h

Sport, top2

17.10.2021. u 12:44h

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 12:36h

Titogradske vijesti, top2

17.10.2021. u 12:31h

Skip to content