Abazović: U korektnim sam ličnim odnosima sa srpskim vlastima, dramu od toga prave neki zbog svojih političkih neuspjeha

Radio Titograd

25.04.2024, 09:26h

< 1 min

Foto: SCG

 

Predsjednik pokreta URA Dritan Abazović rekao je da države regiona nisu već u Evropskoj uniji (EU) zato što, kako je naveo, imamo političke elite kojima odgovara status kvo, a iza svega je korupcija.

“Jedino oni koji su ogrezli u organizovanom kriminalu i korupciji ne žele promjene. Ne žele jake institucije, ne žele pravdu i odgovara im da o ulasku u EU pregovaramo decenijama. Građani žele nešto sasvim drugo. Ostajem pri tezi koju stalno ponavljam da iza nacionalizma na Zapadnom Balkanu stoji korupcija”, rekao je Abazović u intervjuu za NIN.

Kako je naveo, “rješavanjem ili suzbijanjem tog problema, siguran sam da bi naš put ka EU bio brži, učinkovitiji i uspješniji”.

Dodao je da je na građanima da identifikuju one koji sve to koče, “ako nam je zaista namjera da se u EU nađemo u ovoj deceniji”.

Na pitanje kako ocjenjuje trenutne odnose Srbije i Crne Gore, on je naveo da su, od kada je preuzeo Vladu Crne Gore 2022. godine, odnosi išli uzlaznom putanjom.

 

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2,

23:35h

Magazin, Titogradske vijesti, top2

27.05.2024. u 23:27h

Skip to content