Abazović sljedeće sedmice daje izjavu SDT-u

Radio Titograd

02.09.2022, 08:15h

< 1 min

Foto:CDM

Predsjednik Vlade Dritan Abazović daće najvjerovatnije u ponedjeljak, izjavu Specijalnom državnom tužilaštvu o saznanjima koja ima u vezi sa švercom cigareta, o pojedincima i kompanijama koji su kako vjeruje umiješani, a o čemu je govorio u Skupštini prilikom rasprave o povjerenju njegovom kabinetu.

On je intervjuu Vijestima najavio da će dostaviti dokumenta i šemu kako se to radi, navodeći da je neke od tih dokaza tužilaštvo imalo i ranije, ali da ništa nije urađeno.

“Iznio sam mnoge stvari 19. avgusta i početkom nedjelje ću imati razgovor u Specijalnom tužilaštvu. Već sam pripremio dokumentaciju da potvrdim operativne podatke koje sam iznio, i šemu šverca cigareta u Crnoj Gori, šemu povezanih lica i kompanija. To će vjerovatno biti u ponedjeljak, stojim na usluzi našim institucijama”, kazao je on.

Potvrdio je da su američki FBI, kao i Britanija i Francuska već uputili eksperte koji rade na jačanju zaštite od sajber napada, te da uspostavljaju novi sistem u kome će raditi državna administracija.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Video hit dana,

21:51h

Titogradske vijesti, top1

07.12.2022. u 20:23h

Skip to content