“Abazović skupljao političke poene, zaštitio one na koje nije smio da krene”

Radio Titograd

11.04.2024, 12:59h

2 min

Foto:RTCG

 

Budimir i Marina Krstović ponovili su danas pred Apelcionim sudom da nijesu krivi i da je postupak protiv njih fabrikovan od bivšeg premijera Dritana Abazovića, 43. Vlade i policije. Oni i njihovi advokati su naveli da je Abazović ovim kupio političke poene. Budimir Krstović smatra da je Abazović zaštitio ljude na koje nije smio da krene.

Apelacioni sud je danas postupao po žalbi Višeg državnog tužilaštva na oslobađajuću presudu koju je sudija Višeg suda Vesna Kovačević izrekla Marini i Budimiru Krstoviću. Sudskim vijećem predsjedavao je sudija Predrag Tabaš, uz njega su bili sudija Srđan Vujović i sudija izvjestilac Vesna Moštrokol. Optužnicu je pred Apelacionim sudom zastupao tužilac Veljko Rutović.

Podsjećamo, prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici Budimir Krstović i Marina Krstović oslobođeni su optužbe da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Politički pritisak, na žalost svih nas, uz pomoć Višeg državnog tužilaštva je naše branjenike doveo na optuženičku klupu. Prvostepena presuda je zakonita. Naši organi su imali nekoliko dana prije nego je droga došla u Luku Bar informaciju o njoj. Kada pravi vlasnik nije došao po nju, odlučili su da je “poklone” Krstovićima. Podsjećam da prema našim branjenicima nisu preduzete mjere tajnog nadzora, da su inspektori smatrali da i ne treba, nego prema kontejneru za koji se sumnjalo da je u njemu sporni tovar”, kazao je između ostalog advokat Stefan Jovanović.

On je podsjetio da u ovome predmetu postoji i fabrikovani dokaz, netačan prevod od strane tumača kojeg je angažovalo tužilaštvo i koji je priznao da je pogriješio.

“Rukovoditelja Višeg državnog tužilaštva je na jednoj od Sjednica Sudskog savjeta saopštila da u konkretno ovom predmetu nisu imali dopbru saradnju, komunikaciju,s a policijom i time je potvrdila da nisu imali ni validne dokaze”, istakao je advokat Jovanović.

Marina Krstović i njen otac Budimir su u izjavi za medije ukazali na to da se Dritan Abazović sada, kada ga novinari pitaju o njihovom slučaju, ne sjeća kako ih je tada optužio.

 

 

Izvor:RTCG

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2, Uncategorized,

18:02h

Titogradske vijesti, top2

30.05.2024. u 17:43h

Skip to content