Abazović položio kamen temeljac: Simboličan početak izgradnje Crne Gore koja sažima uticaje istoka i zapada

Radio Titograd

02.03.2023, 10:46h

< 1 min

Foto: screenshot

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, položio je danas kamen temeljac za rekonstrukciju i dogradnju Arhitektonskog fakulteta.

”Siguran sam da je ovo kamen temneljac u znanje i nauku u Crnoj Gori. Znanje je veći kapital i od prostora, prirode i od svega što nam je bog dao. Siguran sam da će studenti Arhitektonskog fakulteta u novoj zgradi imati bolje ideje za razvoj Crne Gore. Vjerujem da će naša zemlja pretrpjeti veliki preobražaj kada je u pitanju izgradnja. U ime Vlade šaljem apel da bojle čuvate prostor i pravite energetski efikasnije objekte i objekte od javnog značaja”, kazao je Abazović.

Crna Gora je, dodaje, unikat u svakom mogućem smislu

”Njena arhitektura treba da govori o tome. Ja se nadam da će ovo danas biti samo simboličan početak izgradnje Crne Gore, koja sažima i ono štoje i uticaj zapada i uticaj istoka ali sažima i svoju glavnu komponentu – da želi da se brendira kao zelena destinacija, eko friendly država u kojoj će uživati i građani koji ovjde žive i brojni posjetioci”, kazao je Abazović.

On je kazao da podržava sve napore Univerziteta Crne Gore.

”Već se radi nekoliko objekata. Napravio se i veliki park. Svako investiranje u nauku i obrazovanje vraća se višestruko. Žao mi je ako to tako ne percipiramo ali to moramo da promijenimo”, poručio je Abazović.

 

Izvor:Portal Analitika

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2,

21:14h

Sport, Titogradske vijesti, top1

31.03.2023. u 19:19h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 16:08h

Titogradske vijesti, top2

31.03.2023. u 15:36h

Skip to content