Abazović o Spajiću i najavljenom bankrotu: Te bajke i priče za malu djecu mogu da pričaju drugim ljudima

Radio Titograd

10.05.2023, 09:27h

< 1 min

Foto:Vlada CG

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je, gostujući u emisiji Press plus na ADRIA TV, da priču nekih funkcionera Evrope sad o bankrotu doživljava kao dio političke igre.

“Nije prošlo dva-tri dana demantovali su sebe. Onda su izašli na konferenciju za medije ili izdali saopštenje da su to zaključili na osnovu parametara Ministarstva finansija i ako se ne desi u junu, možda se desi u septembru. Možda se desi u septembru, možda u decembru, a najvjerovatnije ili 100 odsto se neće desiti nikad. Ja to doživljavam kao dio političke igre. Mi ćemo, kakva je trenutna situacija u kasi, imati manje potrebe za zaduženje nego što smo planirali, jer je naplata PDV-a mnogo bolja nego što smo očekivali“, rekao je Abazović.

On je dodao da ne želi da se sukobljava sa Evropom sad.

“Tamo ima dosta ljudi koji su kredibilni i oni će imati podršku. Međutim, bajke i priče za malu djecu možda mogu da pričaju drugim ljudima, meni ne. Kad govore o bankrotu i grčkom scenariju onda to moraju da potkrijepe. Crna Gora danas ima mnogo bolje parametre, nego kad smo imali prethodnog ministra (Milojka Spajića), i mnogo bolje nego unazad 30 godina“, poručio je Abazović.

Komentarišući ideju Spajića o skraćenju radnog vremena na sedam sati, Abazović je rekao da to treba da se dogovori.

“Lično nemam ništa protiv, ni za. Mislim da treba da poboljšamo produktivnost i efikasnost. Ljude ne treba da činimo lijenima“, saopštio je Abazović.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

25.09.2023. u 19:22h

Skip to content