Abazović: Neistina da zbog ove Vlade nema grijanja u školama, obratite se kreatorima prethodnog budžeta

Radio Titograd

24.11.2022, 12:11h

< 1 min

U toku je 30. sjednica Vlade u tehničkom mandatu.

Na dnevnom redu nalazi se 41 tačka.

Vlada će, kako je najavljeno, na današnjoj sjednici odlučivati o uvećanjima zarada akademskog osoblja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost s Cetinja.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da će Vlada u skladu sa svojim mogućnostima pomoći opštine koje su posljednjih dana pogođene vremenskim neprilikama.

On je apelovao da se izabere makar jedan sudija Ustavnog suda na sjednici Skupštine 28. novembra.

Abazović je kazao da Crna Gora mora da izgradi dvije ribarske luke.

“Pozivam ministarstva da pronađu lokacije, možda su neke već identifikovane. Razumijem svi bi mi marine i eksluzivne jahte itd, ali moramo imati ribarske luke. Ribarska luka stoji rame uz rame uz turističku ponudu”, istakao je Abazović.

Komentarišući prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o načinu planiranja i sprovođenja centralizovanih javnih nabavki, Abazović je kazao da je to veliki problem.

“Da neko kaže da zbog ove Vlade nema grijanja u školama, to je notorna neistina. Ako nema grijanja u školama, obratite se onima koji su planirali prethodni budžet i koji su zakinuli stavku vezanu za grijanje u školama u Ministarstvu prosvjete“, rekao je Abazović, poručujući da će riješiti ovaj problem.

Tvrdi da njegova Vlada nije donijela postojeći Zakon o javnim nabavkama.

“To bi neko htio da bi onda podnio krivične prijave i pravi kako je veliki legalista, da tjeramo službenike da rade nešto protivzakonito, jer je zakon takav da ne predviđa vanredne okolnosti koje se dešavaju. Ovo nikakve veze nema sa naom Vladom, nego sa planiranjem budžeta za prošlu godinu“, rekao je Abazović.

Tok sjednice možete pratiti na linku ispod:

Podijeli na:

Magazin, Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 22:43h

Titogradske vijesti, top2

28.11.2022. u 20:41h

Skip to content