Abazović: Ne mogu da prećutim pozive na ekstremizam; Milošević: Uprihoda i carina ima razloga da djeluje prema Mportalu

Radio Titograd

07.09.2022, 11:19h

< 1 min

Foto:Vlada CG

Odlazeći premijer Dritan Abazović je saopštio da mu izjava predsejdnika države Mila Đukanovića o tome da je aktuelna Vlada najgora u istoriji kad je riječ o odnosima prema medijima, predstavlja kompliment.

“Kad je on vodio Vladu ubijali su se novinari, tukli su se novinari, bacale su se bombe na redakcije. Ne mogu da prećutim ono što je poziv na ekstremizam, sukob, izlive mržnje, zla i nacionalizma u Crnoj “., rekao ej Abazović medijima u Slobodnoj zoni Luke Bar gdje su zaplijenje švercovane cigarete.

On tvrdi da poštuje pravo svih medija da pišu šta hoće.

“Kad pominjemo neke medije pominjemo ih možda sa pravom, a i građani im ne pridaju značaj. Znaju da su sami kriminalizovani, pa hajde i ostae da kriminalizuju. Nisu svi isti. Političku odgovornost svakako nosi i Milo Đukanović, a sumnjam i drugu. Ne treba se čuditi da odgovara i Đukanović”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima, da li neko misli o njihovoj ugroženosti i da direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević isto ima djecu.

“Dozvolite da onda i mi u javnom prostoru imamo mogućnost iskazivanje pažnje. Ali saglasan sam da im dajemo previše pažnje, njih finansira organizovani kriminal, pa mogu da se ljute koliko hoće”, naveo je Abazović.

Premijer u tehničkom mandatu je rekao da se pogodan ambijent za medije i NVO sektor stvara suzbijanjem organizovanog kriminala.

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević tvrdi da ništa nema protiv objava medija.

“Mi već imamo razloga da kao UPC reagujemo prema M portalu jer ne izmiruju obaveze prema državi. Dok budem tu, ako se utvrdi da određene poreske obaveze niejsu plaćene, biće sankcionisani”, rekao je Milošević.

 

Izvor:CDM

Podijeli na:

Titogradske vijesti, top2

05.12.2022. u 08:58h

Skip to content